Actueel

HomeActueelAdri Bom beëdigd als gedeputeerde Zuid-Holland

Adri Bom beëdigd als gedeputeerde Zuid-Holland

bomadriWateringer Adri Bom-Lemstra is vandaag beëdigd als gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland. De functie is vergelijkbaar met een wethoudersfunctie die binnen de provincie vervuld wordt. Als taken krijgt Bom- Lemstra ruimtelijke ordening, economie, wonen, luchtvaart en grondzaken. Het CDA Westland feliciteert de kersverse gedeputeerde en wenst haar, en het hele provinciebestuur, veel succes in de taken!

Tijdens een bijzondere vergadering van Provinciale Staten is het nieuwe college van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd. Onder hen de nieuwe CDA-gedeputeerde Adri Bom-Lemstra. Voorafgaand aan de installatie werd gedebatteerd over het nieuwe coalitie-akkoord,zoals vorige week vrijdag gepresenteerd.

In het debat sprak toen nog kandidaat-gedeputeerde Bom-Lemstra. Namens het CDA Zuid-Holland zei zij erg blij te zijn met het coalitie-akkoord. “Met dit akkoord willen we als provincie de komende periode de hand uitsteken naar de samenleving en mensen uitdagen samen met ons het bestuur vorm te geven. Met samenwerken kun je meer en dat hopen we in praktijk te laten zien.”

Bijzonder trots is het CDA Zuid-Holland op de versterking van de economie en de vergroting van de werkgelegenheid, die een grote rol spelen in het akkoord. Ook wordt flink ingezet op duurzame energie. Bom-Lemstra: “Daarnaast is er aandacht voor ons unieke culturele erfgoed. Dat moet niet alleen behouden blijven, maar ook leefbaar en toegankelijk.” Na het debat werd het coalitie-akkoord aangenomen door Provinciale Staten en konden de gedeputeerden geïnstalleerd worden.

Comments

comments