Actueel

HomeActueelCDA-lijsttrekker Esther de Lange oogst eerste organic paprika 2014

CDA-lijsttrekker Esther de Lange oogst eerste organic paprika 2014

Esther de Lange, CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, bezoekt op donderdag 10 april a.s. Kwekerij 4Evergreen, winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2014. Tijdens het bezoek zal Esther de Lange de eerste USDA Organic Pepper 2014 van 4Evergreen oogsten.

Het betreft een hernieuwde kennismaking want Wim en Jim Grootscholte van 4Evergreen hebben Esther de Lange in 2012, bij hun optreden tijdens een hoorzitting van het Europees Parlement, gesproken.

Zoals bekend pleit 4Evergreen sinds 2007, voor gelijke regelgeving met betrekking tot de biologische teelt in Europa. Bij een aantal Europese landen kan bovengronds telen wel als een biologische teeltmethode aangemerkt worden, maar is dit in Nederland niet mogelijk. Door deze ongelijkheid in wetgeving blijft Nederland achter in groei van het biologisch product en laat hiermee een hoge exportwaarde onbenut.

Kwekerij 4Evergreen teelt haar organic paprika’s met biologische meststoffen op een natuurlijk substraat. Met inspanningen op het gebied van biologisch telen wil zij een bijdrage leveren aan gezonde voeding voor de groeiende wereldbevolking. Samen met beleidsmakers op Europees niveau wil 4Evergreen als producent van gezonde en verantwoorde voeding werken aan een uniforme regelgeving voor biologisch producten.

Comments

comments