Actueel

HomeActueelCDA stelt opnieuw vragen over de Naaldhorst

CDA stelt opnieuw vragen over de Naaldhorst

Nu de verpleeghuisafdeling van Pieter van Foreest, locatie De Naaldhorst binnenkort gesloten wordt, resteert alleen het ontmoetingscentrum, voorheen de dagopvang genoemd, op deze locatie. In twee huiskamers worden mensen opgevangen met een lichte of zwaardere vorm van dementie. Ook anderen, bijvoorbeeld personen met een lichamelijke beperking of een gemis aan persoonlijke contacten, kunnen terecht bij dit ontmoetingscentrum. De ligging van het ontmoetingscentrum is op z’n zachtst gezegd niet uitnodigend voor het maken van een wandeling of het maken van een praatje met voorbijgangers.

Het zal een kwestie van tijd zijn voordat ook de verhuizing van deze dagopvang elders wordt gehuisvest en de fractie van CDA Westland hoopt dat de nieuwe locatie zorgvuldig zal worden gekozen. Zo moet er voldoende ruimte zijn voor recreatie buitenshuis, bijvoorbeeld een wandeling in de buurt of een tuin waarin men kan zitten of misschien kleine klusjes kan doen. De plaats van het nieuwe ontmoetingscentrum is bij voorkeur gelegen in een dorpscentrum of woonwijk, waardoor er interactie kan plaatsvinden tussen de cliënten van de opvang en de bewoners in de straat of wijk.

De zorgtuinderij in Wateringen is een voorbeeld van een prachtig ontmoetingscentrum met ‘agrarische activiteiten’, een groot pluspunt voor veel bewoners.

In De Kreek kunnen bewoners (hier is geen ontmoetingscentrum gehuisvest) de kas en de naastgelegen kinderboerderij bezoeken. Wij begrepen van de beheerder van deze boerderij dat bewoners wekelijks een bezoek brengen aan de boerderij.

Eerder heeft de fractie van CDA Westland gevraagd of gebouw De Populier in Naaldwijk geschikt kan worden gemaakt voor deze vorm van dagopvang. Daar is een tuin aanwezig en een opvangcentrum op deze plaats zou de sociale samenhang in deze wijk bevorderen.

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]