Actueel

HomeActueelCDA vraagt aandacht voor positie Westlandse tuinbouw

CDA vraagt aandacht voor positie Westlandse tuinbouw

De kantine van Kwekerij Jan van der Knaap in Honselersdijk was te klein om alle belangstellenden een zitplaats te bieden. Het CDA Westland organiseerde maandag 3 maart een interactieve thema-avond over ‘Westland en Europa’ en de prominente plaats van de tuinbouw daarin.

De CDA-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, Esther de Lange, moest helaas wegens ziekte verstek laten gaan. Zij werd prima vervangen door nummer 9 van de CDA-lijst, Tom Berendsen. In zijn inleiding benadrukte hij het belang van Europese samenwerking voor de tuinbouwsector, waarin de export zo’n grote rol speelt.

Arnold Hordijk leidde vervolgens de discussie. Daarin klonken kritische vragen over de rol van Europa rond het subsidiebeleid. Spelregels zijn prima, maar dan voor iedereen dezelfde! Aandacht werd gevraagd voor de terughoudendheid bij banken om te investeren in de tuinbouw. Theo Duivestijn, wethouder economie, hield een warm pleidooi voor een nieuwe Westland-agenda waarin ruimte is voor innovatie, verstandige herstructurering en extra aandacht voor de toegevoegde waarde van de tuinbouwproductie.

Het belang van goede politieke relaties in Den Haag en Europa werd door de zaal van harte ondersteund. “Met de rug naar Europa staan is geen oplossing”, klonk het hartstochtelijk uit de mond van een tuinder. Wethouder Duivestijn noemde als mooi resultaat van de huidige coalitie de ontwikkelingen rond de Greenport Horti Campus waarin onderwijs, innovatie, tuinbouw en logistiek samenkomen. Om zo onze jeugd een goede vooropleidingvoor een goede toekomst in de tuinbouw te bieden.

Foto: lijsttrekker Karin Zwinkels, Tom Berendsen en wethouder Theo Duijvestijn in debat over de Westlandse tuinbouw

Comments

comments