Actueel

HomeActueelCDA Westland bezoekt Poeldijk!

CDA Westland bezoekt Poeldijk!

CDA Westland bezoekt maandelijks één van de Westlandse dorpen. Deze maand werd Poeldijk bezocht. De fractie vindt het mooi om te zien dat een aantal projecten in Poeldijk uitgevoerd is of vorm begint te krijgen. De woningen aan de Rijsenburgerweg en de nieuwe supermarkt zijn goede voorbeelden die laten zien dat de levendigheid in Poeldijk aanzienlijk toeneemt. Daarnaast zien ondernemers kansen in Poeldijk; in het centrum zijn verschillende nieuwe winkels te zien.

In de pastorie van de Bartholomeuskerk had de fractie een gesprek met vrijwilligers van de parochiefederatie “Sint Franciscus: tussen duin en tuin” en de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de kerk. Deze instelling verleent kleinschalige hulp aan mensen in nood. Onderwerp van gesprek was (verborgen) armoede. Penningmeester Frans van Velthoven: “Het is goed dat in deze nieuwe realiteit de kerk haar steentje kan bijdragen aan de samenleving”.  De fractie beaamt dit en vindt het goed om te zien dat de PCI op kleinschalig niveau hulp biedt aan gezinnen die eigenlijk nergens anders meer terecht kunnen.

Volgende maand bezoekt de fractie het dorp Kwintsheul, naast Poeldijk een plaats waar hard gewerkt wordt om de levendigheid toe te laten nemen!

Comments

comments