Actueel

HomeActueelCDA Westland bezoekt Wateringen

CDA Westland bezoekt Wateringen

Elke maand bezoekt de CDA fractie een van de Westlandse dorpen. Dat doen wij al jaren, dus niet alleen in verkiezingstijd! In december was Wateringen weer aan de beurt. Alle activiteiten vonden plaats op het mooie complex van VELO. Het eerste gesprek was met het bestuur van VELO-Omni. CDA Westland heeft grote bewondering voor de rol die VELO binnen de Wateringse samenleving vervult. Niet alleen op het gebied van sport, maar ook voor de senioren, naschoolse opvang en huiswerkbegeleiding. Het verzoek om nu eens daadkrachtig de sporthalharmonisatie in Westland op te pakken hebben wij duidelijk verstaan!

Het gesprek met KBO-Wateringen gaf ons een goed inzicht in de dagelijkse praktijk van senioren. Uitwisseling van gedachten en inzichten hebben ruim plaats gevonden. De actieve vereniging telt maar liefs 800 leden, waarvan er die middag veel aanwezig waren voor de wekelijkse kaartmiddag.

Het gesprek met het bestuur van de Wateringse Ondernemersvereniging (WOV) stond vooral in het teken van alle ideeën die zij geventileerd hebben over toekomstige noodzakelijke ontwikkelingen in Wateringen. Duidelijk is dat de heersende problemen met betrekking tot verkeer en parkeren een belangrijk aandachtpunt vormt waar de politiek nu toch echt ook eens aandacht moet gaan schenken!

Tenslotte hebben wij nog enkele inspirerende gesprekken gevoerd met een tiental leden van jongerenkoor Corbulo. Huisvesting, het wel/niet willen wonen in Westland, kansen om een tuinbouwbedrijf te kunnen starten, OV (en dan vooral de dure kaartjes naar andere regio’s), nieuwe drankwet, etc. waren o.a. onderwerpen die de revue passeerden.

Dit was het laatste CDA kernbezoek van 2013. Het eerste bezoek in 2014 is aan Naaldwijk.

Comments

comments