Actueel

HomeActueelCDA Westland blij met duurzame initiatieven bedrijven

CDA Westland blij met duurzame initiatieven bedrijven

Elke maand bezoekt CDA Westland één van de Westlandse dorpen; in juni was de Lier aan de beurt. De fractie bracht een bezoek aan De Jong Verpakking op het voormalig veilingterrein. Raadslid Marcel Zuidgeest: “Het is goed om te zien hoe bij dit grote bedrijf commercie en duurzaamheid hand in hand gaan.”

In het nieuwe bedrijfspand sprak de fractie met oprichter Henk de Jong en directeur verkoop en marketing Arie Barendregt. Henk de Jong vertelde zijn verhaal over de ontwikkeling van het bedrijf. Door ontwikkelingen in de tuinbouw transformeerde de Jong zijn onderneming in twintig jaar van een kleine spruitenkwekerij, naar een verpakkingsbedrijf met 300 medewerkers. Het bedrijf blijft ook nu nog groeien.

De Jong verpakkingen maakt 300 miljoen verpakkingen per jaar op een duurzame manier. De verpakkingen bestaan voor minimaal 90% uit gerecycled papier, daarnaast wordt het afval dat ontstaat bij de productie hergebruikt. In het najaar komen er ook nog eens 4900 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand te liggen die een groot deel van het bedrijf zullen voorzien van stroom. Zuidgeest: “CDA Westland ondersteunt deze initiatieven van harte”.

De fractie van CDA Westland kijkt terug op een interessant en inspirerend bezoek. Het volgende kernbezoek is in september. CDA Westland bezoekt dan de kern Heenweg.

Comments

comments