Actueel

HomeActueelCDA Westland blij met beschikbare locatie voor pauzewoningen

CDA Westland blij met beschikbare locatie voor pauzewoningen

De afgelopen jaren heeft onze fractie aandacht gevraagd voor nieuwe vormen van wonen en hierover samen met andere partijen in februari vorig jaar een motie ingediend. Met de huidige krapte op de woningmarkt moeten we alle kansen aangrijpen om kleinschalige projecten van de grond de krijgen. Daarbij moeten we niet kijken naar wat niet kan, maar wat wél mogelijk is.

We zijn dan ook blij dat het college deze week liet weten dat er een locatie is gevonden voor de realisatie van pauzewoningen. Deze vorm van wonen wordt ook wel ‘magic mix’ of ‘gestippeld wonen’ genoemd. Een pauzewoning is een kleine en goedkope huurwoning met een eigen badkamer, keuken en toilet. Wonen in een dergelijke woning is maximaal voor twee jaar toegestaan en is bestemd voor mensen die snel en tijdelijk een woning nodig hebben.

Inmiddels hebben zich veel partijen aangemeld die geïnteresseerd om dit plan te realiseren. De gemeente gaat eerst met omwonenden van het perceel in gesprek om hun wensen en gevoelens te inventariseren, daarna zullen de verschillende initiatiefnemers hun plannen bij de gemeente kunnen presenteren. CDA Westland hoop dat dit project daarna snel van de grond komt.

CDA Westland,

Jenny Vermeer

Comments

comments

Post Tags -

Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Wonen en Huisvesting

Er wordt gelukkig weer volop gebouwd in Westland. Van belang is te bouwen voor elke doelgroep en voor elke portemonnee. Dit vraagt om nauwe afstemming met de wooncorporaties. Van belang is dat wijken zo zijn ingericht dat het voor iedereen fijn is om te wonen. Daarom willen wij: De blijverslening voor ouderen en de starterslening […]