Actueel

HomeActueelCDA Westland is voor behoud verplichte maatschappelijke stage

CDA Westland is voor behoud verplichte maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is vanaf het schooljaar 2015-2016 niet meer verplicht. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is daar voor. Het CDA is tegen het afschaffen van de verplichte stage. Karin Zwinkels: “Wij zijn eengroot voorstander van de maatschappelijke stage, omdat jongeren zich hierdoor leren in te zetten voor hun medemensen en leefomgeving.”

Sinds 2011 moeten middelbare scholieren minimaal 30 uur vrijwilligerswerk doen tijdens hun stage. “In het Westland zijn prachtige voorbeelden van contacten tussen jong en oud en er wordt zo een basis gelegd voor het doen van vrijwilligerswerk. De scholen in het Westland geven aan de maatschappelijke stage te willen behouden, want zij zien de meerwaarde en wat het oplevert voor de jongeren en de maatschappij. Dit is ook de participatiesamenleving!”, reageert Zwinkels op het besluit in de Tweede Kamer.

CDA Westland heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat het in samenwerking met het Voortgezet Onderwijs de maatschappelijke stage wil handhaven. Wethouder Marga de Goeij kan zich prima vinden in het standpunt van het CDA. “We verwachten een betrokken samenleving, waarin mensen meedoen in hun buurt en een deel van de zorg opvangen. Dan is het onbegrijpelijk dat een meerderheid van de Tweede Kamer de stekker uit de maatschappelijke stage trekt.”

Als het aan het CDA ligt, gaan ook de komende vier jaar de scholieren in het Westland een maatschappelijke stage lopen.

Comments

comments