Actueel

HomeActueelCDA Westland op werkbezoek in Maasdijk

CDA Westland op werkbezoek in Maasdijk

De fractie van CDA Westland bracht 14 november een werkbezoek aan twee Maasdijkse ondernemingen Bakkerij Vreugdenhil en Alumat Zeeman BV. Beide bedrijven zijn van oudsher familiebedrijven en opgericht in de jaren twintig.

Alumat Zeeman

Alumat Zeeman ontwerpt en produceert parts, kas-scherming en kas-luchtmechaniek voor de internationale glastuinbouwsector. Alumat Zeeman is opgericht in 1928 en inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van de 3e generatie.  De moderne productielocatie is gevestigd aan de poort van het kloppend hart van de glastuinbouwsector. Nieuwe technologie in tuinbouwkassen vraagt om hightech systemen met hoogwaardige en samengestelde producten. De ambitie van Hans Zeeman en zijn team is binnen drie tot vijf jaar behoren tot de top drie in de productie-industrie met specifiek wereldwijde land- en tuinbouw. Om die ambitie te realiseren zijn inmiddels concrete uitbreidingsplannen van het pand op het Honderdland.

Bakkerij Vreugdenhil

De geschiedenis van ‘Bakkerij Vreugdenhil’ begon in 1923 toen Jan Vreugdenhil sr. een bakkerij overnam. Generatie op generatie nam de bakkerij over en groeide uit tot een bedrijf dat in de loop der tijd zijn sporen verdiend.De recent compleet verbouwde winkel is geen standaard winkel. Met een internationale ontwerper is het een unieke winkel geworden die fors is uitgebreid naar 250 m2. Het is een open winkel die vrij zicht biedt op de productie. Het concept ‘service en kwaliteit staat voorop‘ heeft bijgedragen aan het succes dat de ambachtelijke bakkerij in de wijde omgeving heeft. Uitdaging voor de toekomst is het vinden van  jonge talentvolle medewerkers die het concept ‘service en kwaliteit onderschrijven.

Waar een klein dorp groot in kan zijn met mooie ondernemingen die een belangrijke bijdrage leveren aan de glastuinbouwsector en aan het dagelijks voeden van Westlanders met vers ambachtelijke producten.

Comments

comments

Post Tags - ,