Actueel

HomeActueelCDA Westland start campagne: Voor Westland. Voor elkaar.

CDA Westland start campagne: Voor Westland. Voor elkaar.

Tijdens de nieuwjaarsborrel van CDA Westland heeft lijsttrekker Karin Zwinkels de aftrap gegeven voor de verkiezingscampagne voor de nieuwe gemeenteraad op 21 maart. In een enthousiaste toespraak maakte zij het belang duidelijk van deze verkiezingen en werd het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma ‘Voor Westland. Voor elkaar’ formeel gepresenteerd

“Wij doen uit volle overtuiging mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, omdat we een betekenisvolle bijdrage willen leveren aan een mooi Westland.  Wij staan klaar om onze verantwoordelijkheid op te pakken. We hebben een goed verkiezingsprogramma, weloverwogen en van alle markten thuis. We hebben een sterke kandidatenlijst, met vertrouwde én nieuwe gezichten. Met mensen die zich de komende vier jaar willen inzetten om Westland vooruit te helpen. Daar zijn we blij mee en trots op. Het raadslidmaatschap doe je niet voor het applaus, wél om je ten volle in te zetten voor onze inwoners en hun woon-, werk- en leefomgeving in onze mooie gemeente. Wij hebben er zin in! Niet voor onszelf, maar ‘Voor Westland’ en ‘Voor elkaar’.” Aldus lijsttrekker Karin Zwinkels.

In het verkiezingsprogramma valt te lezen dat CDA Westland kiest voor méér groen en duurzaamheid, zorg zo dichtbij mogelijk, méér ontmoeting, méér betrokken burgers bij voorbereiding beleid, betere communicatie tussen gemeente en Westlander en woningbouw voor specifieke groepen, zoals starters en ouderen.

Zwinkels: “De combinatie zorg en wonen verdient veel meer aandacht. Een lastige materie, maar wij hebben hiervoor veel innovatieve concepten voorgesteld”. Een voorbeeld is het realiseren van veel meer pauzewoningen voor mensen in een acute noodsituatie waarbij op stel en sprong een woning nodig is. “Daarin moeten we echt slagen gaan maken de komende periode.”

Er zijn nog genoeg uitdagingen. Binnenkort spreekt de raad bijvoorbeeld over de kustvisie. “Wat betreft CDA Westland komen er geen strandhuisjes voor Ter Heijde”, aldus Zwinkels.

CDA Westland wil een Westland die duurzaam doorgegeven gaat worden aan onze kinderen en kleinkinderen. Zwinkels noemde het belang van het snel oppakken van duurzame maatregelen in Westland. “De Trias-boring is bijna zover dat we weten of er met succes vanaf 4 km diepte warmte kan worden opgepompt. Ongelooflijk belangrijk voor de energievoorziening voor tuinbouw en woningen.” Wat CDA Westland betreft verdwijnen kolen, en worden huizen aardgasloos.

Lees hier het volledige Verkiezingsprogramma 2018-2022 (PDF)

Comments

comments


Contactpersonen

Wethouder