Actueel

HomeActueelCDA Westland stelt vragen over speelvoorzieningen in de Lier

CDA Westland stelt vragen over speelvoorzieningen in de Lier

De fractie van CDA Westland stelt dinsdag in de commissie ruimte vragen over het ontbreken van speeltoestellen in de nieuwe wijk de Lierhof. Ook bij de nieuwe zogenaamde ‘Tramontawoningen’ zullen naar waarschijnlijkheid geen speeltoestellen komen.
Raadslid Cor van der Mark (De Lier): “In de nieuwe wijk zullen voornamelijk jonge gezinnen gaan wonen, het ontbreken van speeltoestellen is daarom een groot gemis”. Het verkiezingsprogramma van het CDA geeft aan dat bij ontwikkeling van nieuwbouwwijken minimaal 3% van de ruimte beschikbaar moet zijn voor speel- en verblijfsplekken. Voor sociale cohesie in de wijken en genoeg ruimte voor kinderen om actief bezig te zijn is dit van groot belang, “dus ook in de Lierhof”, aldus Van der Mark.

Jan van Rossum (ruimte) ziet goede mogelijkheden voor het plaatsen van deze toestellen. “In het bestemmingsplan van Lierhof staan kleine stroken aangegeven waar deze voorzieningen, eventueel met groen, kunnen worden aangelegd”. CDA Westland vraagt om die reden het college of er dichtbij speeltoestellen aangelegd gaan worden en wat de eventuele alternatieven zijn op grotere afstanden.

Comments

comments