Actueel

HomeActueelCDA Westland ziet kansen in nieuwe aanpak laaggeletterdheid

CDA Westland ziet kansen in nieuwe aanpak laaggeletterdheid

Maandelijks gaat CDA Westland het gesprek aan met professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen de zorg. Karin Zwinkels en Jenny Vermeer spraken ditmaal over laaggeletterdheid met Ton Nieuwenhuis en Dick Voogd van “Doe Weer Mee!”, een samenwerkingsverband tussen gemeenten en ROC Mondriaan.

Doe Weer Mee! vraagt aandacht voor de problemen die laaggeletterden tegenkomen in het dagelijks leven en probeert hen naar een taalcursus te leiden. Dit bevordert niet alleen het lezen, schrijven en de zelfredzaamheid van cursisten, maar zij krijgen tevens een groter gevoel van eigenwaarde. Dick Voogd vertelde ons dat hij trots is als hij cursisten vorderingen ziet maken door het volgen van de cursus. ‘Daar word ik blij van en dat gun ik iedereen.’

CDA Westland is positief over het Taalhuis dat gevestigd wordt in een of meerdere vestigingen van Bibliotheek Westland. Deze laagdrempelige voorziening zal mensen makkelijker verleiden om over hun problemen te praten en hier aan te gaan werken. Het CDA ziet kansen in een verdere samenwerking tussen Gemeente Westland, Bibliotheek Westland, Vitis Welzijn en ROC Mondriaan.

Een gedeelte van een gedicht gemaakt door Dick Voogd wordt hieronder weergegeven. Dick volgt al enkele jaren de lessen bij ROC, binnen enkele maanden komt een door hem geschreven boek op de markt.

De mensen op het strand liepen in het zand of in de zee,

dat vonden ze waarschijnlijk een mooi idee.

Met zonsondergang in de zee was het net een paradijs op aard

en op dat moment was dat voor mij veel waard.

Comments

comments