Actueel

HomeActueelCDA Zuid Holland: Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA!

CDA Zuid Holland: Aanpak onveilige provinciale wegen topprioriteit CDA!

Een op de vier verkeersslachtoffers valt op een provinciale weg. Voor het CDA Zuid-Holland is de maat vol en moet de provincie de komende jaren de komende jaren een inhaalslag maken bij de aanpak van onveilige locaties. Westlandse CDA-kandidaat voor Provinciale Staten Ineke Zwinkels kent deze hotspots ook: “In Westland word er hard gewerkt aan zowel de verkeersveiligheid als bereikbaarheid; de provincie is hier m.b.t. de provinciale wegen verantwoordelijk voor.

Ondanks het vele goede werk dat de Provincie juist in Westland uitvoert blijven er altijd nog, al dan niet toekomstige, knelpunten over. Het vreemde kruispunt Erasmusweg/ Poeldijkseweg bij Condor City in Wateringen is zo’n voorbeeld waarbij het na reconstructies van o.a, Erasmusweg en Wippolderlaan door toenemende verkeersdruk zeker niet veiliger worden. Op tijd deze hotspot aanpakken dus!”

Provinciale wegen behoren tot de meest onveilige wegen van Nederland. Hier gebeuren de meeste ongelukken. Slechts 6% van de Nederlandse wegen zijn provinciale wegen, maar hier vallen 25% van alle verkeersslachtoffers. In een recent gepubliceerd onderzoek van de ANBW zijn deze locaties op een rij gezet. Ineke Zwinkels hierover: “met dit rapport in de hand kunnen we de aanpak van de onveilige locaties echt op de politieke agenda zetten. We moeten ons voordeel hier mee doen.”

Om te de gevaarlijke situatie op het kruispunt te benadrukken heeft kandidaat Ineke Zwinkels samen met raadsleden Jan van Rossum en Dennis Chafiâ ter plaatse een rode vlag neergezet, van oudsher het teken van gevaar. Zwinkels: “Het CDA wil dat iedereen veilig thuis komt. Het plotselinge verlies van een dierbare, ernstige verwondingen of invaliditeit hebben grote impact op mensen en hun omgeving. Wegkijken is geen optie, actie ondernemen wel!”

Morgen zal tijdens een actiedag van het CDA Zuid-Holland in Naaldwijk ook aandacht gevraagd worden voor verkeersveiligheid. Bezoekers kunnen op een groot bord hun ‘hotspot’ opschrijven; deze zullen worden doorgegeven aan de provinciale CDA-kandidaten en/of Westlandse CDA raadsleden. Onder de deelnemers wordt een rondleiding door de Tweede Kamer verloot.

Comments

comments