Actueel

HomeActueelDe toekomst van de tuinbouw in het Westland

De toekomst van de tuinbouw in het Westland

Regelmatig duiken er berichten op in de krant of in andere media dat het met de kassen in het Westland wel iets minder kan, we hebben vele andere wensen met de beperkte ruimte in ons Westland. Woningbouw, industrieterreinen of natuur moeten meer de ruimte krijgen.

Innovatieve tuinbouw bedrijven

Afgelopen maanden hebben wij met de fractie van het CDA verschillende bedrijven in het Westland bezocht die alle ontstaan en afhankelijk zijn van de tuinbouw. Zoals bedrijven in de technisch toelevering, zaadveredeling en kassenbouw. Allemaal prachtig innovatieve bedrijven die vele uitdagende banen bieden aan onze mensen. Op hun beurt werken deze bedrijven nauw samen met lokale tuinbouw om hun producten te verkopen maar ook zeker te verbeteren en te innoveren. Deze unieke samenwerking heeft het Westland tot grote hoogte gebracht in de gehele (agrarische) wereld. Mensen uit de hele wereld bezoeken deze streek om inspiratie en kennis op te doen.

Tuinbouw opofferen?

Natuurlijk is er oog voor andere wensen zoals boven genoemd. Om deze wensen op te lossen zouden we daarvoor niet meer de samenwerking op moeten zoeken met de regio? Moeten we tuinbouw opofferen voor industrieterreinen of zouden deze terreinen niet beter in aangrenzende gemeentes gerealiseerd kunnen worden?

Laten we bij de discussie over invulling van het Westland de noodzaak voor een goede reconstructie van onze tuinbouw benadrukken, voor een mooie toekomst van onze “Glazen Stad”.

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments