Actueel

HomeActueelEenzaamheidscampagne “Bakkie met een opa” trapt af met Minister Hugo de Jonge

Eenzaamheidscampagne “Bakkie met een opa” trapt af met Minister Hugo de Jonge

Op zaterdag 17 maart was Minister Hugo de Jonge aanwezig in Naaldwijk om een “bakkie” te doen met een eenzame oudere. De heer van Vliet uit Monster had zich aangemeld via de Facebookpagina van Bakkie met een opa. Hier is recentelijk een oproep geplaatst voor mensen die graag bij ouderen op de koffie willen gaan en voor ouderen die wel een gezellig praatje kunnen gebruiken. Met de heer van Vliet is de eerste match gemaakt en inmiddels zijn er nog 5 andere matches gemaakt.

Op uitnodiging van CDA Westland wist de vice-premier tijd vrij te maken om dit initiatief te ondersteunen. Tijdens de koffie werden er ervaringen gedeeld en wilde de Minister van de heer Van Vliet weten hoe de gemeente hem zou kunnen helpen.

Omdat eenzaamheid de grootste volksziekte dreigt te worden heeft het campagneteam van CDA Westland deze actie gestart. Niemand in Westland hoeft eenzaam te zijn. Via de Facebookpagina “Bakkie met een Opa” worden Westlanders uitgedaagd om een keer een bakkie koffie te doen bij een eenzame oudere in hun omgeving. “Bakkie met een opa” suggereert misschien dat het alleen om opa’s gaat maar uiteraard vertegenwoordigt het woord opa in dit geval alle eenzame ouderen. Ken of ben je iemand die eenzaam is en wel een gezellig praatje kan gebruiken? Of wil je wel een keertje koffie gaan drinken met een van deze ouderen? Meld je dan aan via Facebook www.facebook.com/bakkiemeteenopa of mail naar bakkiemeteenopa@gmail.com. Ook na de verkiezingen wordt het initiatief voortgezet.

Ouderenmanifest

Lijsttrekker Karin Zwinkels overhandigde Minister De Jonge het Ouderenmanifest dat zij eerder van zorgwethouder Marga de Goeij had ontvangen. Wethouder Marga de Goeij: “heel veel zaken rondom ouderen en zorg zijn afgelopen jaren goed neergezet in Westland. Dit moet worden voortgezet en uitgebouwd, maar ook zeker worden versterkt vanuit het landelijk beleid. Daarnaast pleitte De Goeij bij de Minister voor aanpassing van landelijke regelgeving waardoor innovatieve woon/zorgconcepten in voormalige verzorgingstehuizen mogelijk worden. Een van de punten is bijvoorbeeld het bezoeken van 75-plussers.

Te veel ouderen verliezen het contact met hun buurt en hun omgeving. Ze gaan er steeds minder op uit. De gemeente moet iedereen die de 75-jarige leeftijd bereikt een bezoek brengen. Het is goed als daar een familielid of andere mantelzorger bij aanwezig is zodat eventuele problemen goed in kaart worden gebracht.

Bekijk hier het hele ouderenmanifest

v.l.n.r.: Karin Zwinkels, Hugo de Jonge, Rob van Viet, Jenny Vermeer, Marga de Goeij zijn met elkaar zijn met elkaar in gesprek over “Bakkie met een opa” en het Ouderenmanifest.

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]