Actueel

HomeActueelGeen strandhuisjes in het Westland!

Geen strandhuisjes in het Westland!

CDA Westland wilt net als de bewoners van Ter Heijde geen strandhuisjes.

Lang heeft het erop geleken dat ook in het Westland strandhuisjes ter behoeve van het toerisme geplaatst zouden worden. De discussie ging tot 2 jaar geleden vooral over de vraag, wie die strandhuisjes mocht gaan plaatsen. Pas toen minister Schultz bekend maakte iets meer bebouwing langs de kust toe te gaan staan is er een algemene verontwaardiging in Nederland hierover ontstaan.

In het Westland leidde dat tot de vraag of de geplande strandhuisjes nu eigenlijk wel wenselijk waren op onze stranden. Bij de Provincie Zuid-Holland leidde de discussie uiteindelijk tot het besluit dat strandhuisjes in het Westland alleen voor Ter Heijde zelf geplaatst mogen worden.

Geen strandhuisjes

Bewoners van Ter Heijde hebben zich vervolgens massaal tegen de komst van strandhuisjes voor hun dorp gekeerd. Dit was voor CDA Westland uiteindelijk ook het definitieve zetje in de rug om op het eind van de vorige coalitieperiode haar mening over de strandhuisjes te herzien. Dit werd ook duidelijk gemaakt bij de verkiezingen: GEEN strandhuisjes!

Besluit

De eerste mogelijkheid voor een besluit hierover was via het aannemen van de kustvisie. Dit is een (nog steeds) concept document geworden waarin vele beleidsbeslissingen in één besluit waren samengevoegd; waaronder dus dat strandhuisjes in het Westland niet mogelijk zou worden. Dat totale besluit ging CDA Westland te ver. Er staan namelijk beslissingen in dit document waar wij het niet mee eens zijn. Bekend punt is dat wij bijvoorbeeld gratis willen parkeren bij onze stranden en het Schelpenpad absoluut niet willen beperken als toegang naar strand en duinen.

Besloten werd uiteindelijk dat het document de basis zou worden in de nieuwe collegeperiode voor aparte besluiten van de verschillende onderdelen uit de kustvisie. Het eerste besluit hieruit is nu genomen door een initiatief vanuit Westland Verstandig waar CDA, Groen links, PvdA en D66 zich bij hebben aangesloten: de Raad is tegen de bouw van strandhuizen in welke vorm, in welke aantallen en op welke plaats op het strand en in de duinen van het Westland dan ook.

Recreatie

Zijn wij dan helemaal tegen vakantiehuisjes in Monster: Nee, wij willen heel graag snel een camping of eenvoudig recreatiepark in Monster terugzien, maar dan wel buiten het Natura 2000 gebied.

 

Comments

comments

Gerelateerd standpunt

Recreatie

Naast werken is er tijd voor ontspanning. Daarvoor zijn aantrekkelijke recreatiemogelijkheden nodig, in de dorpskernen, aan het strand, op de fiets en aan het water. Massaliteit willen we voorkomen. Daarom willen wij: Op het strand van Ter Heijde worden geen strandhuisjes geplaatst Recreatie landzijde van de duinen Monster stimuleren Versterking infrastructuur strand (opgangen, gratis parkeren, […]

Kern

Speerpunten Monster

Voor Monster. Voor elkaar: Parkeerproblemen in het centrum oplossen Noviteit aan centrum verbinden door route en voorzien van groen, spelen, parkeren Park en bouw luxe appartementen op locatie gemeentehuis met ondergronds parkeren Betaalbare koopwoningen voor jonge gezinnen Nieuwbouw Monster Noord betrekken op visies voor (uitbreiding) sportpark Polanen en scholen Locatie Aloysiusschool herbestemmen naar wonen gecombineerd […]

Speerpunten Ter Heijde

Voor Ter Heijde. Voor elkaar: Geen strandhuisjes Parkeren verbeteren door onder andere gratis parkeren op Molenslag Horecapleintje stimuleren voor meer ontmoeting Respijthuis “Strandgoed” meer benutten als tijdelijke locatie voor acute revalidatie De Wielepet multifunctioneler maken Verbinding maken vanuit Ter Heijde naar parkeerplaats Molenslag (Onderzoek naar) doortrekken van topduinfietspad langs Ter Heijde Naast topduinfietspad ook een […]