Actueel

HomeActueelGrote opkomst bij bijeenkomst over de kredietunie

Grote opkomst bij bijeenkomst over de kredietunie

Dinsdag 9 september waren ruim 60 belangstellenden naar Flynth Adviseurs en Accountants kantoor aan de Tiendweg gekomen om kennis  te maken met het fenomeen Kredietunie. Het bestuur van de Business Club CDA Westland had hiervoor Drs. Ad Koppejan uitgenodigd, voormalig Tweede Kamerlid en oprichter van de Kredietunie Zeeland.
Kredietunies zijn ontstaan vanwege het feit dat kredietverlening aan midden- en kleinbedrijven (mkb) stagneert. Voor deze ondernemers is het in Nederland steeds moeilijker om krediet te krijgen bij de bank; vooral de kleinere kredieten (tot € 250.000) voor financiering van zowel reguliere bedrijfsactiviteiten als nieuwe investeringen. Ondernemers ervaren deze tendens dagelijks en ook diverse onderzoeken bevestigen dit beeld. Daarnaast geven de banken zelf aan dat het Nederlands bedrijfsleven meer op zoek moet gaan naar kredieten bij andere financiers.
Met een aantal tips voor een eventuele oprichting van een Kredietunie Westland ontstond een stevige discussie. Is er behoefte aan kleine kredieten in het Westland? Zijn er initiatiefnemers? Bestaat de bereidheid en is er draagvlak van regionale overheden en instanties op het gebied van economische ontwikkelingen?
Dhr. Frank Hollaar, manager en financieringsdeskundige voor de tuinbouw tuinbouw bij Flynth, schetste vervolgens de veranderingen in het financieringslandschap. De avond werd verder ingevuld met de mogelijkheid tot discussie met beide inleiders. Hier werd tot op het laatste moment druk gebruik van gemaakt.

Comments

comments