Actueel

HomeActueelDen Haag kan wel wat meer Westland gebruiken!

Den Haag kan wel wat meer Westland gebruiken!

Het is voor mij een bijzondere week: aankomende vrijdag zal tijdens de nieuwjaarsreceptie van het CDA Westland de verkiezingscampagne worden afgetrapt. Ook de komende maanden zal ik overal in het Westland te vinden zijn om met u in gesprek te gaan om te horen wat u mij mee wil geven naar Den Haag. Wat mij betreft zelfs bij u thuis!

De afgelopen kabinetsperiode stond in het teken van taken die naar de gemeente zijn overgedragen. Er is hard gewerkt in Westland, samen met maatschappelijke organisaties en zorgaanbieders om de zorg in Westland zo goed mogelijk georganiseerd te krijgen. Ondanks het feit dat Westland bekend staat als voorbeeldgemeente zien we diverse kwesties langskomen in actualiteitenprogramma’s. Bezuinigingen, maar ook het feit dat de langdurige zorg nog steeds een taak van het rijk is, zorgt in gemeentes voor lastige en vaak machteloze situaties.

Afgelopen kabinetsperiode is ook de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. Op het eerste oog een mooie wet, maar in de uitvoering blijken gaten te vallen. Werknemers die niet langer dan twee jaar bij een glastuinbouwbedrijf, of in de bouw of horeca kunnen werken, en klassen in het basisonderwijs zonder juf of meester, omdat zij maar zes keer mogen invallen. Twee jaar geleden vroeg ik hier in de gemeenteraad al aandacht voor.

Als raadslid heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van zorg, werk, onderwijs, duurzaamheid en glastuinbouw. De Westlandse mentaliteit zorgt voor een prachtige gemeente: De werkloosheid is laag, de economie trekt aan, er wordt weer volop gebouwd, en goede zorg is prioriteit. Die mentaliteit, en de ervaring wil ik meenemen naar Den Haag, samen met alle gesprekken die ik de komende maanden met u ga voeren. Ik ben er klaar voor: Den Haag kan wel wat meer Westland gebruiken!

Karin Zwinkels
CDA Westland

Verschenen in ‘Het Hele Westland’ van 11-1-2017

Comments

comments


Contactpersonen