Actueel

HomeActueelJonge CDA-kandidaten lanceren Jongerenplatform Westland

Jonge CDA-kandidaten lanceren Jongerenplatform Westland

Vijf jonge CDA-kandidaten hebben vandaag een platform gelanceerd voor Westlandse jongeren. Het doel van dit platform is om jongeren meer met elkaar in discussie te gaan over voor hun belangrijke onderwerpen, maar ook streeft het platform na om de gemeente en jongeren meer interactie te laten hebben.

Het platform is te vinden via www.jpwestland.nl. “Er leven bijzonder veel belangrijke onderwerpen onder jongeren, denk aan schuurfeesten, openbaar vervoer, verenigingen, starterswoningen en uitgaan” aldus jongerenkandidaat Dennis Chafiâ (25 jaar, plaats 11). “Juist die interactie tussen gemeente en jongeren moeten er toe leiden dat meer zaken op deze gebieden concreet aangepakt of gecommuniceerd kunnen worden.”

Vooral woningen voor jongeren, starters en jonge gezinnen zien de kandidaten als een moeilijk onderwerp in dit geheel. Veelal moeten jonge mensen uitwijken naar andere gebieden om te wonen. “Dat is zonde, jongeren zijn de toekomst van het Westland en zullen bepalen hoe die toekomst er uit komt te zien; we moeten jonge mensen daarom zoveel mogelijk hier houden”. Om jongeren zoveel mogelijk te betrekken bij dit project is gekozen voor een online omgeving en het gebruik van social media, omdat jongeren hier al dagelijks mee bezig zijn. De drempel is hierdoor een stuk lager.

Voor wat de toekomst betreft zijn de jongeren helder: hier zal het niet bij blijven. Het platform zal in de toekomst uitgebreid worden met bijeenkomsten en activiteiten. Chafiâ: “Veel gemeenten hebben daarnaast een jeugd- of jongerenraad, wat mij betreft kan dat in Westland ook uit het platform voortvloeien. Voor die tijd gaan we eerst een goede discussie aan met jongeren over de toekomst van het Westland!”

Comments

comments