Actueel

HomeActueelKernbezoek Honselersdijk: Meer initiatieven voor verbetering vaarrecreatie

Kernbezoek Honselersdijk: Meer initiatieven voor verbetering vaarrecreatie

CDA Westland ziet graag meer initiatieven ontpoppen voor de verbetering van de Westlandse vaarroutes. Dat is de conclusie na een kernbezoek wat afgelopenweek door de fractie is afgelegd. Elke maand bezoekt CDA Westland één van de Westlandse dorpen; in september was Honselersdijk aan de beurt. De fractie bracht een bezoek aan Haven Westland aan de Johan van Oldebarneveltstraat. Raadslid Cor van der Mark: “Het is mooi om te zien hoe een jonge ondernemer kansen ziet en pakt.”

Op de kade van Haven Westland sprak de fractie van CDA Westland met ondernemer Arjan Alblas. Arjan vertelde hoe hij een idee voor een jachthaven werkelijkheid maakte en havenmeester werd. “In veel kernen wordt vooral gesproken over de wens tot een haven, hier grijpt een jonge ondernemer gewoon zijn kans om er één te realiseren. Dat juichen we van harte toe”, aldus van der Mark.

De haven heeft plaats voor twintig boten en is voorzien van aanleghaken en -palen en een mooie helling om boten te water te laten of in de winter op te bergen. CDA Westland vindt vaarrecreatie in het Westland een belangrijk onderwerp. De fractie van heeft eerder al vragen gesteld over de bevaarbaarheid van de Westlandse vaarroutes. De fractie ziet hier goede verbeteringen ontstaan. De realisatie van deze haven past hier dan ook prima bij en zal initiatieven elders in Westland in de toekomst waar mogelijk van harte ondersteunen. Van der Mark: “Dit soort initiatieven krijgen vaak goede ondersteuning van de gemeente, ook in dit geval. Schroom dus niet om dit als Westlander met beide handen aan te pakken”.

De fractie van CDA Westland kijkt terug op een interessant en inspirerend bezoek. Het volgende kernbezoek is in oktober. CDA Westland bezoekt dan de kern Wateringen.

Voor meer informatie over Haven Westland: kijk op www.havenwestland.nl.

Comments

comments