Actueel

HomeActueelKernbezoek Kwintsheul: blijvend alert zijn op goede inpassing Sonnehoeck!

Kernbezoek Kwintsheul: blijvend alert zijn op goede inpassing Sonnehoeck!

De fractie van CDA Westland bezoekt elke maand één van de Westlandse kernen aan. Op 20 mei 2015 was Kwintsheul aan de beurt. In Kwintsheul is men volop bezig woningbouwplannen te verwezenlijken langs de Poeldijkseweg in het kader van de Westlandse Zoom, deelgebied de Gouw. Doordat de plannen hiervoor het afgelopen jaar rigoureus veranderd zijn van een zeer luxe woongebied in een zeer groene omgeving naar een meer standaard woonomgeving met 240 woningen, zijn er ook meer inpassingsproblemen ontstaan.

De fractie bezocht allereerst de historische druiventuin Sonnehoeck. Het bestuur heeft zorgen over een goede inpassing van deze druiventuin in het geheel van de plannen. Het CDA maakt zich al jaren hard voor een goede inpassing van de druiventuin in het bestemmingsplan; we delen deze zorgen dus zeker. De belangrijkste punten vanuit de Sonnehoeck zijn een goede ontsluiting en voldoende parkeergelegenheid.

Op dezelfde locatie vond vervolgens een gesprek plaats met de bewoners van het Groenepad, die zich vooral zorgen maken over de verkeersveiligheid van hun weg bij de komst van de nieuwe wijk. Het CDA Westland had al eerder aangegeven dat het zeer logisch zou zijn om een aansluiting via een rotonde te realiseren op hetzelfde kruispunt dat ook het Haagse deel van de Westlandse Zoom op de Poeldijkseweg zal ontsluiten. Zowel de fractie als de bewoners zien graag dat op deze manier het verkeer van en naar de Wippolderlaan op de Poeldijkseweg een betere doorstroming zal krijgen. Ook elders in Kwintsheul vinden op dit moment de nodige positieve ontwikkelingen plaats. De fractie zal deze ontwikkelingen op de voet blijven volgen.

In juni zal de fractie de kern Honselersdijk bezoeken.

Comments

comments