Actueel

HomeActueelKernbezoek Maasdijk; een bijzonder bezoek!

Kernbezoek Maasdijk; een bijzonder bezoek!

Op 16 oktober 2014 was de fractie van CDA Westland op bezoek in Maasdijk, als onderdeel van de maandelijkse kernbezoeken.  Naar aanleiding van de publieke discussie over de robotisering van arbeid, is een bezoek gebracht aan de bloeiende potplantenkwekerij SV.CO aan de Oranjepolderweg 23, één van de drie Westlandse locaties van deze onderneming. De CDA-fractie werd ontvangen door Arie Strijbis. Het bedrijf maakt volop gebruik van mechanisatie.

Robotisering op dit bedrijf is echter op de korte termijn niet te verwachten. De huidige markt vraagt om veel diversiteit, waardoor vergaande robotisering op dit moment financieel niet haalbaar is. Medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om via cursussen en deeltijdopleidingen zich bij te scholen; er is dan ook absoluut behoefte aan mensen met een ‘groene’ opleiding binnen de bedrijfstak; de CDA-fractie maakte zich eerder al sterk om de aangekondigde bezuinigingen op groen onderwijs terug te draaien. Tijdens het bezoek werd er ook aandacht gevraagd voor de huidige situatie van de glastuinbouwbedrijven en de beperkte vernieuwing die zich in het Westland afspeelt.


Het aansluitende bezoek was aan het verenigingsgebouw Concordia, waar de jarige Vereniging van Vrijzinnige Protestanten haar 90ste jubileum vierde. Ter gelegenheid van dit jubileum 1924- 2014 heeft de vereniging een boek uitgegeven. Het CDA is hier ontvangen door voorzitter mevr. M. Hofman. Tijdens het kernbezoek is de fractie geboeid door de historie die het gebouw heeft doorleefd en welke sinds dit voorjaar is opgenomen als gemeentelijk monument. In de ontmoetingsruimte staat het Rijksmonument ‘De éénklaviers secretaireorgel’, gebouwd in 1802 door dhr. J.P. Künckel. Het orgel is in 1946 aangekocht en wordt wekelijks op zondag bespeeld. Het gebouw wordt gebruikt voor diverse activiteiten. Maandelijks wordt er een programma aangeboden voor een breed publiek door Concordia Cultureel, waar aandacht besteed wordt aan kunst en cultuur, economie, gezondheid en diverse andere activiteiten. Een bijzondere afsluiting van een bijzonder kernbezoek!

Comments

comments