Actueel

HomeActueelKwetsbare Westlanders op de arbeidsmarkt

Kwetsbare Westlanders op de arbeidsmarkt

CDA Westland staat voor behoud van menselijke maat en zoveel mogelijk zelfstandigheid, indien dit mogelijk is voor een Westlander.
Ook in het Westland werken mensen met een beperking en worden met behulp van de participatiewet aan het werk gehouden of aan werk geholpen.

Op 5 september jl. kwam in de media dat sinds de invoering van de participatie wet, de kans op werk voor mensen op een sociale werkplek is afgenomen. Het zou voor werkgevers juist makkelijker moeten zijn om mensen met een lichamelijke of verstandelijke of psychische aandoening aan te nemen in een bedrijf. De ondersteuning die daarbij van toepassing is valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente.

Het CDA staat voor zorgen voor elkaar met blijvende aandacht voor zorg en zelfstandigheid, om deze reden stelt Anja van der Eijk-Groeneveld, namens de fractie van CDA Westland, onderstaande vragen aan het college.

1. Kan het college antwoord geven op de vraag of er in gemeente Westland ook sprake is van afname van arbeidsmogelijkheden voor mensen op een sociale werkplek?

2. Welke stappen zijn er de afgelopen jaren gemaakt om extra werkplekken te creeeren in het Westland voor mensen met een arbeidsbeperking?

3. Is het voor mensen met een arbeidsbeperking duidelijk welke route ze moeten nemen om toe te treden tot een werkplek?

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]