Actueel

HomeActueelMaak whatsappen met de gemeente Westland mogelijk!

Maak whatsappen met de gemeente Westland mogelijk!

Aankomende raadsvergadering dient het CDA Westland een motie in om het college op te roepen gebruik te maken van Whatsapp in de communicatie met Westlandse inwoners. Indiener Dennis Chafiâ: “De gemeente is sterk aan het vernieuwen. dan is het ook tijd dat het meest gebruikte sociale medium gebruikt gaat worden om laagdrempelig te kunnen communiceren met Westlandse inwoners”. Deze motie wordt ondersteund door de fracties D66 Westland, Groenlinks Westland, CU/SGP Westland, Westland Verstandig en Progressief Westland.

Het college van Westland heeft als doel toe te werken naar een ‘eigentijdse dienstverlening’ waarbij ‘alles wat digitaal kan, digitaal gedaan gaat worden’. De gemeente Westland heeft via het KCC, de vernieuwde website en Twitter belangrijke stappen gezet om de communicatie met inwoners laagdrempelig en efficiënt te laten verlopen. Van alle sociale media is Whatsapp op dit moment het meest gebruikte medium in Nederland met bijna 10 miljoen gebruikers. Veel gemeentes gebruiken deze vorm van communicatie inmiddels, met bijzonder goede resultaten als gevolg. Uit een proef in de gemeente Terneuzen blijkt dat inwoners van alle leeftijden gebruik maken van dit medium en deze vorm van contact beoordelen met een 8,83. “Wat mij betreft is dit een goede basis om ook in Westland aan de slag te gaan met dit mooie medium”, aldus Chafiâ.

De motie roept verder op om te onderzoeken is of inwoners actief via Whatsapp geïnformeerd kunnen worden. Chafiâ: “denk hierbij aan informatie omtrent wegwerkzaamheden, bouwplannen en gemeentenieuws, of voor bepaalde onderwerpen waar inwoners zich voor kunnen aanmelden”.

De Motie wordt behandeld in de raadsvergadering van dinsdag 11 oktober 2016:

Comments

comments