Actueel

HomeActueelMotie CDA Westland uitgevoerd: eerste brief aan 18-jarige uitgereikt

Motie CDA Westland uitgevoerd: eerste brief aan 18-jarige uitgereikt

Op 25 augustus heeft wethouder Weverling (Wonen) samen met de initiatiefnemer van de motie, Dennis Chafia (CDA), de eerste brief uitgereikt aan de achttienjarige Roeland van der Elst uit Poeldijk waarin hij geïnformeerd wordt over de voordelen van het inschrijven in het woningzoekendensysteem van Woonnet Haaglanden.

Voor jongeren die in de toekomst in een eigen huurwoning in de gemeente Westland of in de regio Haaglanden willen gaan wonen, is het raadzaam om je vanaf achttien jaar in te schrijven in het woningzoekendensysteem van Woonnet Haaglanden.

‘De slaagkans op een huurwoning neemt toe wanneer jongeren zich vanaf achttien jaar inschrijven’, aldus wethouder Weverling. ‘Want hoe langer je staat ingeschreven, hoe eerder kans je maakt op een woning.’ Op Woonnet Haaglanden staat een online overzicht van alle vrijkomende huurwoningen van de deelnemende woningcorporaties in de regio Haaglanden vermeld, dus ook voor woningen die vrijkomen in Westland.

Bij de behandeling van de Huisvestingsverordening Westland hebben CDA, D66 en de VVD gezamenlijk een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen om de Westlandse jongeren die de leeftijd van achttien jaar bereiken actief te informeren over de inschrijving zodat hierdoor hun slaagkans op een huurwoning toeneemt. Door het versturen van de brief met bijbehorende flyer, wordt uitvoering gegeven aan de motie.

thumbnail_250816pd_flyer_02

Comments

comments


Contactpersonen

Gerelateerd standpunt

Wonen en Huisvesting

Er wordt gelukkig weer volop gebouwd in Westland. Van belang is te bouwen voor elke doelgroep en voor elke portemonnee. Dit vraagt om nauwe afstemming met de wooncorporaties. Van belang is dat wijken zo zijn ingericht dat het voor iedereen fijn is om te wonen. Daarom willen wij: De blijverslening voor ouderen en de starterslening […]