Actueel

HomeActueelNashville verklaring

Nashville verklaring

De fractie van CDA Westland schaart zich van harte achter de verklaring van het landelijke CDA:

‘Iedereen heeft de vrijheid om zelf te bepalen wie hij of zij lief heeft. Waar God is, is liefde en zorg voor elkaar, de Nashville verklaring gaat hier dwars tegenin.’

In Westland moet iedereen zich gezien en veilig voelen en moet iedereen zich kunnen uitspreken over zijn of haar geaardheid, geloof of denkwijze. Niet alleen binnen een kerk of moskee maar ook in de voetbalkantine en op school of werk. Wij steunen het Westlandse LHBTI-beleid zoals dat is vastgesteld door de raad dan ook van harte.

Wij denken dat een gesprek hierover aangaan met andersdenkenden zinvoller is dan het steunen van een motie of een verhitte discussie voeren op social media. Daarnaast hebben wij geen behoefte om ons te mengen in een kerkelijke discussie die niets te maken heeft met de Westlandse politiek.

Als lokale politieke afdeling vinden wij het overbodig om op elke mening van een individu of landelijke partij te reageren als deze mening totaal geen gevolgen heeft voor het (toekomstige-) beleid in Westland.

Comments

comments

Post Tags -

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]