Actueel

HomeActueelPo-Lier-tiek: men gaat knetterhard door.

Po-Lier-tiek: men gaat knetterhard door.

In mijn column poLIERtiek van 27 mei noemde ik het feit dat de onterechte en ongefundeerde aanvallen van de grootste oppositiepartij in Westland, veel overeenkomsten vertonen met ‘kamikazepolitiek’. Wat schetst mijn verbazing? Men gaat knetterhard door. Men probeert van alles om zóveel zand in de machine te werpen, dat hij wel stil móét komen te staan. Dit lukt gelukkig niet, want de coalitie gaat gewoon door met datgene te doen wat goed is voor Westland.

Helaas trekt dit drammerige gedrag nog steeds de aandacht. En dat is jammer, want er is zoveel meer om écht aandacht aan te besteden. Er moet nog zoveel gebeuren. En er kán zoveel gebeuren. Ik vergelijk het weleens met sjoelen: heel veel stenen liggen ongeveer voor het gaatje, maar ze zitten er nog niet in. Wat ik bedoel te zeggen: we kunnen veel huizen bouwen, veel wegen aanleggen, veel fietspaden verbeteren, veel zaken opknappen.

Maar net als met het sjoelen er moet wel kans zijn om het te doen. De goede wil is zeker aanwezig bij het overgrote deel van de gemeenteraad. Een klein deel frustreert het echter tot in hoge mate. Men heeft terecht zijn zin niet gekregen over het besluit rondom het gemeentehuis. Overigens een gevolg van een democratisch besluit. En als je dan als kind je ijsje niet krijgt, ga je zeuren over een patatje. En loop je stampvoetend door het Westland. Jammer, want hierdoor kan alles nog weer extra vertraagd worden. En toch weten we dat het niet werkt, want er wordt gewoon gebouwd en het gemeentekantoor komt er. Dankzij allerlei bezwaren kunnen we echter nog steeds niet bouwen voor de mensen die heel graag een nieuw huis willen betrekken. Zo lossen we niets op van de doorstroomproblematiek.

Er is één instantie die het er druk mee heeft. Dat is de Raad van State. Ik heb liever dat die helemaal niets doet. Klaag ik te veel? Zou kunnen, maar ik noem dit eerder frustratie. Want ik bén gefrustreerd, omdat ik niet kan doen wat in het échte belang van de Westlandse burger is. Zijn we niet een volk van ‘ handen uit de mouwen en aanpakken’?

Gaat er dan niets goed? Zeker wel. De gemeente heeft het huishoudboekje goed op orde. We kunnen alle rekeningen keurig netjes betalen en we investeren volop in ons Westland. De belastingdruk hoeft niet helemaal met de inflatie mee te gaan. We hebben voor komend jaar zelfs een klein plusje. Daar kunnen we, naar ik hoop, nog heel wat goede dingen mee doen.

Wil je hierover met me praten, schiet me maar even aan in het dorp, of bel me even.

Cor van der Mark

Raadslid gemeente Westland voor het CDA

Comments

comments