Actueel

HomeActueelpo-LIER-tiek nr. 2

po-LIER-tiek nr. 2

“It needs a village to raise a child”.

Dit betekent dat een beschermde omgeving (dorp) belangrijk  is bij de opvoeding van een kind. Een dorp is dan een goede schakel. Wat heb ik eraan als ik in een grote gemeente Westland woon, zal je zeggen? Volgens mij heel veel, want het Westland bestaat uit 11 Westlandse dorpen. Allemaal plekken waar een kind op kan groeien. Elf dorpsgemeenschappen die samen bezig zijn om de omstandigheden te scheppen om dit voor elkaar te krijgen.

Ongeveer een maand geleden kwam er een rapport uit dat bepleit om het aantal van 400 gemeenten die we nu hebben, terug te brengen naar 57. Maar even niet doen lijkt me. Laten we maar ons best doen om dit onzalige idee naar de prullenbak te verwijzen. In zo’n geval is het handig als je als plaatselijke politieke afdeling een rechtstreekse verbinding hebt met de landelijke politiek. We hebben de telefoonnummers en adressen. Dat geldt zometeen ook bij de verkiezingen voor de Provinciale staten. De lijsttrekker van het CDA was eerder onze Westlandse lijsttrekker. Wij hoeven ons niet voor te stellen aan haar. Dat is de automatische voorsprong van een partij met landelijke inbreng. Zo komen landelijk en provinciaal veel dichter bij ons als Westlandse dorpen.  Handig voor De Lier? Jazeker, ons Lierse geluid kan doorgegeven worden.

Teveel in hokjes denken, hoor ik mijn politieke collega’s zeggen. Valt wel mee volgens mij. Want uiteindelijk is en blijft het belangrijk, dat een Westlands kind in een Westlands dorp op kan groeien. Dus mee werken aan goede scholingsmogelijkheden dichtbij huis, ook op middelbaar en hoger niveau.(Horticampus als voorbeeld) Ook daar ben je voor gekozen als lid van de gemeenteraad.

Wil je hier nog eens over van gedachten wisselen of over andere dingen. Kom dan zaterdagochtend even op de koffie in de Bongaard.

Cor van der Mark (raadslid van de gemeente Westland voor het CDA)

Comments

comments