Actueel

HomeActueelpo-LIER-tiek nr. 4

po-LIER-tiek nr. 4

BOTTE BIJL of KAMIKAZE?

Als u er nog plezier aan beleeft om de Westlandse politiek te volgen, dan begrijpt u de inhoud van deze column. Voor hen die er wat minder lol aan beleven even een heel korte update: Westland Verstandig (WV) twijfelt aan de oprechtheid van de raadsaccountant en aan het college van burgemeester en wethouders. Is de raad tussen 2010 en 2014 wel voldoende geïnformeerd over alle vragen en adviezen die over en weer gesteld en gegeven zijn? Deze twijfel heerst alleen bij WV, minder of niet bij de rest van de raad.

Appeltje eitje zult u zeggen; 32 tegen 7, over tot de orde van de dag. Ware het niet dat de ‘amateur tentenbouwers’ nu aankondigden een klacht tegen de accountant in te willen dienen. Hierop gaf de accountant aan dat hij de controle op de gemeentelijke financiën stopzet, dan wel opschort. Als dit werkelijkheid wordt, betekent dit dat er over 2014 geen goedkeuring gegeven kan worden aan de cijfers. Allemaal tot daar aan toe, ware het niet dat de gemeente dan riskeert onder toezicht gesteld te worden. En nu komt het konijn uit de hoge WV-hoed: dat betekent dat er altijd aan de provincie gevraagd moet worden of we geld uit mogen geven!

Alle plannen voor De Lier gaan dan zeer waarschijnlijk voor langere tijd in de ijskast. Geen GELUIDSSCHERM N223, geen OPHOGING van de Bomen- en Druivenwijk, geen Oostelijke RANDWEG, geen OOSTERBRUG, geen opknapbeurt voor de SPORTLAAN. Dit is BOTTE BIJL-politiek. Ik ben benieuwd wat de WV raadsleden uit De Lier, Astrid en Leo, hiervan zullen zeggen. Ik heb ze in de raad nog niet gehoord. Jammer dat het partijbelang hier boven het burgerbelang gaat. WV bouwt wel een ‘Floddertent’ in Naaldwijk en wil geen nieuw gemeentehuis en daarom gaat ze er met een BOTTE BIJL in. In een democratie is het nog steeds de meeste stemmen gelden. Toch? Of ‘roeptoeteren’ we daaraan voorbij?

Natuurlijk beslist een meerderheid, maar als het kan moet er ook naar kleine partijen geluisterd worden. Doet men ook als het redelijk blijft. Dat is het nu geenszins, men wil per se gelijk hebben. WV kondigde tijdens de laatste raadsvergadering aan net zo lang door te gaan tot men zijn zin heeft. KAMIKAZE-piloten gingen ook door tot het einde. Die kozen ook voor zelfdestructie. Op het allerlaatste moment heeft de raadsaccountant na overleg met de AFM gezegd de controle van de boeken over 2014 af te maken. Noem het maar gewapende vrede tussen de accountant en WV, want de laatsten beloven nog meer herrie.

Natuurlijk moeten we allemaal als raadsleden kritisch blijven en kritisch volgen wat er gebeurt. Maar nu dreigt men het Westland OP SLOT te zetten. Want niet alleen in De Lier gaat alles in de vertraging, dit gebeurt dan in elk dorp. Een mens zou hopen dat er snel weer verkiezingen komen voor de gemeenteraad. Ik heb wel wat te vertellen. Bel me maar als dat te lang duurt.

Cor van der Mark, raadslid gemeente Westland voor het CDA

Comments

comments