Actueel

HomeActueelpo-LIER-tiek nr. 5

po-LIER-tiek nr. 5

Het zal niet vaak voorkomen dat ik reageer op een column van een collega-raadslid, maar nu toch maar even wel. In Groot Westland van 5 augustus schrijft de burgerman o.a. “gelukkig is het in de politiek een ander verhaal. Daar heb je de mogelijkheid om ‘je bek open te trekken’ als iets niet klopt”. Een constatering die volledig past bij de politieke stroming die de burgerman aanhangt. Want dit gebeurde heel vaak in het afgelopen raadsseizoen. Men denkt en beweert dat het ‘goedgebekt’ is maar het is vaak niet meer dan ‘je b.. een duw geven’. Boven de column stond : “’t is niet eerlijk” Ik denk dat het gewoon niet netjes is. Tot zover.

We zijn weer begonnen binnen de gemeenteraad. We hebben reces gehad, even geen vergaderingen. Maar weer even tijd voor iets anders. Zelf heb ik veel tijd besteed aan bezoeken brengen aan burgers waar het net even niet lekker loopt. Kijken of ik iets kan betekenen. Iets even uitzoeken, navragen op gemeentehuis. Even elkaar bijstaan. Dat is wat mij betreft in het belang van de burger. Zoals wij, en zeker de fractie waar ik bij hoor, als hoogste in het vaandel zullen hebben staan. Natuurlijk kunnen politici niet altijd doen wat een burger zou willen. Soms zijn regeltjes niet fijn, maar het is wel handig om de zaken duidelijk te krijgen met elkaar.

Wat me deze zomer nog niet lukte is om een beetje meer water in de Westlandse vaarwegen te krijgen. Zelf vaar ik graag een rondje Westland maar gezien het feit dat de bodem soms wel erg dicht bij de onderkant van onze boot komt, is dat geen aanrader. Velen, met mij, klagen hierover. En dat is jammer want ook vanaf het water is ons Westland gewoon mooi. Men zegt wel dat het goed is, maar de praktijk bewijst dat dit echt niet zo is.

Is er iets waarvan je vind dat de politiek hier eens naar zou moeten kijken. Kom dan as zaterdag even een kop koffie drinken met me in de Bongaard. Ik garandeer niet altijd een resultaat maar wel een uitstekende kop koffie. En dan gaan we SAMEN zien of we er uit kunnen komen. Onze politieke leus is CDA WESTLAND werkt. Dus zet mij maar aan het werk.

En als U 3 gemeentehuizen wilt, bel dan maar even met het raadslid ‘de burgerman’. Dan kan hij zijn mond opendoen.

Cor van der Mark, raadslid gemeente Westland voor het CDA

Comments

comments