Actueel

HomeActueelPo-LIER-tiek: Onderin het rechterrijtje

Po-LIER-tiek: Onderin het rechterrijtje

De mensen die mij kennen weten dat voetbal niet op de eerste plaats komt. Toch kijk ik in de stand altijd wel met interesse naar het zogeheten ‘rechterrijtje’. Dát is immers de spannende hoek. Wie kiepert aan het einde van het seizoen uit de gehele ranglijst?

Interessanter is het waaróm een club steeds verder afzakt naar een ‘bedenkelijk niveau’. Wat dit met politiek te maken heeft? Niet veel, geef ik toe. Maar er zijn wel overeenkomsten. Je zakt naar de onderste regionen als je niet scoort. Je zakt als je voortdurend naast het doel schiet. En dan komt er bij mij een beeld opduiken vanuit de politiek.

De partij die constant roept op te komen voor het burgerbelang, doet uiteindelijk niets voor dat belang van de burgers. Men schiet constant NAAST. Jammer voor hen die denken dat ze achter een clubje van winnaars staan. Er stranden zoveel mooie pogingen in een zijnet of hoog over het doel. Denk aan een aanklacht bij de klachtenkamer voor de accountants. Wat een bombarie, wat een prachtige rush op de keeper af. En dan: ‘Jammer, daar fluit de scheidsrechter, 100% buitenspel!’ Niet een klein beetje maar volledig. Spijtig, weer een verdere duikeling naar de onderste regionen van het rechterrijtje.

Is dit allemaal in het belang van de toeschouwer, ook wel burgers genoemd? Nee, dit is een spelletje dat alleen de spelers plezier geeft. Dit is ‘schieten om te schieten’, niet om daadwerkelijk te scoren en hoger op de ranglijst te komen. Dit soort zinloze wedstrijden worden ook rondom ons dorp gespeeld. Dan geef ik toch maar liever de voorkeur aan een club die zijn spel rustig opbouwt en zonder al te veel kabaal échte doelpunten scoort.

Mocht je over het scoren van politieke doelpunten bij een kop koffie willen doorpraten, dan ben je komende zaterdag van half 10 tot 12 uur van harte welkom in Theetuin De Bongaard. Wie weet stijgen we samen dan wel naar de top van de ranglijst!

Cor van der Mark

Raadslid gemeente Westland voor het CDA

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]