Actueel

HomeActueelDe rol van het onderwijs in de land- en tuinbouw

De rol van het onderwijs in de land- en tuinbouw

Het CDA Agrarisch Platform Zuid-Holland brengt op 6 februari 2015 vanaf 13.00 uur een werkbezoek aan de Demokas, Zwethlaan 52 te Honselersdijk. Na een korte rondleiding op de Demokwekerij is het woord aan vakmensen van diverse scholen. Sluit het onderwijs aan op wat ondernemers nodig hebben? CDA-kandidaten voor de provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2014 geven hun mening over de rol van de provincie.

Het CDA Agrarisch Platform is een onderdeel van de CDA-afdeling Zuid-Holland. Het platform organiseert werkbezoeken die contacten tot stand brengen tussen praktijk en politiek. Demokwekerij Westland is hét innovatiecentrum voor de glastuinbouw. Eén van de speerpunten van de demokwekerij is het ontwikkelen van kennis en het faciliteren van kennisoverdracht binnen de driehoek Onderwijs, Onderzoek/Innovatie en Bedrijfsleven. Dé plek voor een discussie over de rol van het onderwijs in de tuinbouwketen. Deskundi-gen van onderwijsinstellingen zoals Lentiz, SOB Westland, Agrarische Hogeschool InHolland, het Floracollege in Naaldwijk en Optiflor geven een inleiding over hun kijk op het onderwijs.

Voldoet het onderwijs aan de vraag van de markt? Hierover komen ondernemers in de tuinbouwsector aan het woord. Een aantal kandidaat-Statenleden van het CDA belicht de politieke kant van het onderwerp: wat kan de provincie doen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te versterken?

Op woensdag 18 maart 2015 zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en voor de waterschappen.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Comments

comments

Gerelateerd standpunt

Onderwijs

Westland heeft een zeer breed aanbod van scholen. De ontwikkelingen staan echter niet stil. Eisen aan kwaliteit van de gebouwen nemen toe. Ook zijn er nieuwe scholen nodig om het groeiend aantal leerlingen in kernen een plek te bieden. Het onderwijsaanbod moet een goede voorbereiding bieden voor onze toekomstige weknemers. Daarom willen wij: Faciliteren nieuwbouw […]

Glastuinbouw

Westland is de meest toonaangevende glastuinbouwgemeente van Nederland. Glastuinbouw is de derde economische motor van ons land. CDA Westland geeft daarom prioriteit aan het toekomstbestendig houden van deze Greenport. Wij willen daarom: Verdere ontwikkeling GreenportHortiCampus/WorldHortiCenter als internationaal centrum van de glastuinbouw voor opleiding, kennis en innovatie Een bijzondere leerstoel tuinbouwinnovatie en duurzaamheid in World Horti […]