Actueel

HomeActueelRondvraag over fietsen bij de kruising Veilingroute/ Middel Broekweg

Rondvraag over fietsen bij de kruising Veilingroute/ Middel Broekweg

De fractie van CDA Westland stelt bij de rondvraag van de commissie Ruimte van dinsdag 3 februari 2015 vragen over de kruising bij Flora Holland.

Als regelmatige fietser tussen Wateringen en Naaldwijk moet ook op de kortste route via de Middelbroekweg de Veilingroute overgestoken worden. Dat is ook het lot o.a. van vele scholieren van en naar Naaldwijk. Op dit moment is het zo dat er meestal lang gewacht moet worden voordat het verkeerslicht voor fietsers op groen springt. En dat op een plek met veel wind (het is een grote tochtlocatie) en waar veel grote vrachtwagens met redelijke snelheid op minder dan een meter afstand passeren.

Bekend is dat deze kruising geheel omgebouwd gaat worden tot een echte kruising met afwikkeling via een rotonde of VRI. Voor ons tot nu toe onbekend is of het lot van de fietsers wordt meegenomen in de nieuwe kruising die, OF zal plaats vinden op het einde van de huidige Veilingroute, OF bij de huidige inrit van Flora Holland.

Denkend aan de veiligheid én het gemak van de fietsers vraagt de fractie van CDA-Westland zich af of er ook aan een tunnelbak gedacht is voor het doorgaand fietsverkeer van Wateringen/Kwintsheul/Honselersdijk van en naar Naaldwijk?

Onze vragen:

1. Kunt u ons een stand van zaken geven m.b.t. deze kruising?

2. Wordt er hierbij ook gedacht aan een nieuwe vlotte en veilige doorstroming van het fietsverkeer via bijvoorbeeld een tunnel?

Namens de fractie van CDA Westland
Jan van Rossum

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid