Actueel

HomeActueel’s-Gravenzandse politici pleiten voor openhouden rijbaan Marktplein

’s-Gravenzandse politici pleiten voor openhouden rijbaan Marktplein

De twee ’s-Gravenzandse politici Remmert Keizer (Gemeentebelang Westland) en Jenny Vermeer (CDA Westland) pleitten in de woensdagavond 11 januari gehouden commissievergadering voor het openhouden van de rijbaan op het Marktplein voor autoverkeer. Ze komen daarmee tegemoet aan de wens van 95% van de ondernemers van ’s-Gravenzande, verenigd in de BIZ, die daar voorstander van zijn.

“De ondernemers willen een goed bereikbaar en samenhangend winkel- en horeca-aanbod behouden” aldus Keizer. Daarnaast geven ook omwonenden van het Marktplein, het Vaartplein en de Langestraat en bezoekers van het plein die gericht aankopen doen in het centrum aan, dat openhouden van de rijbaan hun voorkeur heeft. Jenny Vermeer: “Het centrum van ’s-Gravenzande is simpelweg niet geschikt voor het afsluiten van een belangrijke toegangsweg tot winkels en horeca.”
Afsluiting van deze rijbaan zou extra druk geven op het autoverkeer door de smalle Sand Ambachtstraat en de Zandeveltweg die nu al niet heel veilig te noemen is door de fietsende ISW-leerlingen die gebruik maken van de weg en de iets verderop gelegen onduidelijke kruising bij de bibliotheek en het pand van Fysio en Zo. Bij het openblijven van de rijbaan kan gekozen worden voor een simpele afsluiting middels een paal of hek bij marktdagen en evenementen. Keizer en Vermeer zijn in ieder geval blij dat het toenmalige initiatief van GBW en CDA om het marktplein te gaan verfraaien uiteindelijk vorm krijgt en in het voorjaar 2018 gereed zal zijn.

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Infrastructuur en Verkeer

De grote bedrijvigheid in Westland en de groeiende bevolking vereisen een goed wegennet. Iedereen wil snel en veilig naar zijn bestemming reizen. Producten moeten snel vervoerd kunnen worden. Daarom willen wij: Discussie starten/visie ontwikkelen op realisering woningbouwplannen in relatie tot beschikbare ruimte en infrastructuur Vergroting capaciteit N213 (Nieuweweg) en N222 (Veilingroute) Veilige fietsverbinding tussen De […]

Kern

Speerpunten ‘s-Gravenzande

Voor ‘s-Gravenzande. Voor elkaar: Een goede ontsluiting van nieuwbouwwijken, een veilige oversteek bij de Julianaweg Betaalbare woningen op het bedrijventerrein Kreeklaan – Zanddijk Een nieuwe school in wijk Dijckerwaal bij voorkeur nabij sportvelden Centrum aantrekkelijker maken met plantenbakken en hanging baskets Multifunctioneel centrum Maesemunde breder inzetten en dus beter gebruiken Lelijke plekken in centrum samen […]