Actueel

HomeActueelSybrand Buma in Naaldwijk voor de #WeekvanRespect

Sybrand Buma in Naaldwijk voor de #WeekvanRespect

Donderdag 10 november bracht CDA-lijsttrekker Sybrand Buma een bezoek aan SBO de Diamant. Hij werd hierbij ontvangen in de klas van leerkracht en CDA-raadslid Karin Zwinkels. De aanleiding van dit bezoek was de #weekvanrespect.

Het CDA hecht veel waarde aan rol van scholen, ouders en andere opvoeders bij het bewust maken van gedrag bij kinderen. Karin Zwinkels, leerkracht op deze school, CDA gemeenteraadslid in Westland en kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 vind het belangrijk om kinderen te leren dat iedereen anders is, maar dat we samen leven en met respect met elkaar omgaan. Zwinkels: “Dit is een belangrijk speerpunt op school maar ook voor het CDA, in een wereld waar steeds meer tegenstellingen worden gecreëerd. Kunnen zijn wie je bent is de basis voor een sterke samenleving!”

In de week van respect  staat het belang van het open gesprek met elkaar centraal. Met behulp van gastlessen en de authentieke verhalen van gastsprekers, worden jongeren geinspireerd om de dialoog met elkaar aan te gaan. De dialoog gaat vooral over diversiteit en hoe belangrijk het is te kunnen zijn wie je bent, ongeacht culturele verschillen, sekse, religieuze overtuiging, seksuele voorkeur of afkomst. Veel burgemeesters, wethouders, bekende en betrokken Nederlanders, topsporters en kamerleden doen mee en gaan hierover met jongeren in debat. Sybrand Buma las tijdens het bezoek voor, en is met de kinderen in gesprek gegaan over respect en goede omgang met elkaar.

Buma-Week-Van-Respect-2

Comments

comments