Actueel

HomeActueelTweede Kamerlid Peter Oskam in debat met Westlanders

Tweede Kamerlid Peter Oskam in debat met Westlanders

Peter Oskam, Tweede Kamerlid voor het CDA, ging deze week in Kwintsheul in debat over het thema veiligheid. Een volle zaal Westlanders maakte van de gelegenheid gebruik in discussie te gaan over onder meer cameratoezicht, privacy, strafrecht en de opvang van vluchtelingen.

Oskam etaleerde op de hem kenmerkende heldere wijze dat criminaliteit stevig moet worden aangepakt. Dat daarbij soms enige privacy moet worden opgegeven, bijvoorbeeld dat bekend mag zijn waar iemand zich bevindt met zijn mobiele telefoon, is een noodzakelijk gevolg. De aanwezigen konden zich daarin bij meerderheid vinden. Bij het gesprek over de vluchtelingenproblematiek was de discussie aanmerkelijk ingewikkelder. Voorzitter van CDA Westland Jaco Eeltink pleitte voor het behoud van de nuance waarmee onze samenleving sterk is geworden. Uit de reacties van het publiek was te merken dat dit thema niet zwart/wit benaderbaar is.

CDA Westland blijft inzetten op een herhaalde terugkeer van landelijke politici voor een debat met de Westlandse burgers.

Comments

comments