Actueel

HomeActueelVan de Camp: “De komende 30 jaar geen toetreding van Oekraïne in de EU”

Van de Camp: “De komende 30 jaar geen toetreding van Oekraïne in de EU”

Europarlementariër Wim van de Camp discussieerde donderdagavond in ’s-Gravenzande met zo’n 100 mensen over het komende Oekraïne-referendum. Van de Camp maakt namens het CDA deel uit van de Europese Volkspartij. De avond was een initiatief van CDA Westland.

Heldere standpunten van Wim van de Camp zorgden voor een levendige bijeenkomst, die bezocht werd door leden en niet-leden. In de zaal werden stemmingen georganiseerd, die tot een extra interactief debat leidden over dit ingewikkelde thema. De Europarlementariër wees op de aan het associatieverdrag verbonden samenwerkingsvoorwaarden, zoals de bestrijding van de corruptie en bevordering van democratie. Zaken die permanent vanuit de EU zullen worden gemonitord.

De vragen uit de zaal richtten zich vooral op de invloed op de Westlandse economie, de mogelijke militaire impact van het verdrag en de kans op toetreding van Oekraïne tot de EU. Over dat laatste was Van de Camp helder: “Ik hoop nog zo’n 30 jaar te leven, in die periode komt er géén toetredingsverdrag tussen de EU en Oekraïne”. De Europarlementariër pleitte voor de gang naar de stembus en riep de aanwezigen op om 6 april voor de samenwerking met Oekraïne te stemmen.

Bestuursvoorzitter Jaco Eeltink benadrukte het belang van dit soort beeldvormende meetings en van korte lijnen naar landelijke en Europese politici. CDA Westland haalt om die reden geregeld bekende politici naar de regio voor het debat met de Westlandse burgers. Die lijn wordt ook na deze avond gecontinueerd.

 

 

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Ondernemen

De economische crisis is gelukkig voorbij. Ondernemen loont steeds meer en dat is goed voor onze werkgelegenheid en welvaart. CDA Westland blijft het ondernemerschap stimuleren en faciliteren. Wij willen daarom: Verduurzamen bedrijventerreinen in nauw overleg met ondernemers Geen detailhandel op bedrijfsterreinen, maar in winkelcentra Verbetering ontsluiting bedrijfsterreinen Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg De Lier stimuleren Bedrijventerrein Zanddijk-Kreeklaan […]

Glastuinbouw

Westland is de meest toonaangevende glastuinbouwgemeente van Nederland. Glastuinbouw is de derde economische motor van ons land. CDA Westland geeft daarom prioriteit aan het toekomstbestendig houden van deze Greenport. Wij willen daarom: Verdere ontwikkeling GreenportHortiCampus/WorldHortiCenter als internationaal centrum van de glastuinbouw voor opleiding, kennis en innovatie Een bijzondere leerstoel tuinbouwinnovatie en duurzaamheid in World Horti […]