Actueel

HomeActueelVeilingweg weer toegankelijk voor (brom)fietsers

Veilingweg weer toegankelijk voor (brom)fietsers

Naar aanleiding van vragen van raadslid Cor van der Mark wordt de Veilingweg ter hoogte van het bedrijventerrein Westerlee in De Lier na de herfstvakantie weer toegankelijk voor (brom)fietsers. Dit laat de Gemeente Westland in onderstaand persbericht weten.

Particulier eigendom

Sinds 1 september vorig jaar is de Veilingweg ter hoogte van De Jong Verpakkingen afgesloten. De weg is particulier eigendom en daarom heeft de gemeente geen zeggenschap over wel of niet afsluiten. De afgelopen periode hebben, mede op verzoek van Cor van der Mark, gesprekken plaatsgevonden tussen de gemeente en de eigenaar. Dankzij de samenwerking en medewerking van De Jong verpakkingen wordt de weg binnenkort opengesteld voor (brom)fietsers en bestemmingsverkeer.

Veiligheid

Scholieren reageren verheugd op de toekomstige openstelling: “Nu rijden we om via de smalle Kanaalweg waar ook vrachtverkeer langsrijdt. Ik heb het een paar keer meegemaakt dat ik of een vriendje bijna van de weg af zijn gereden op de omleidingsweg. Ik kan dan ook niet wachten tot we weer over de Veilingweg naar school kunnen,” zegt de zestienjarige Jelle.

Planning

Vandaag wordt de weg opgeleverd door de eigenaar van de weg. Vanaf maandag voert de gemeente een week lang reparaties aan het wegdek uit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er op de Veilingweg een officieel brom- en fietspad wordt aangelegd. Dit staat voor 2017 op de planning. “Maar daar hoeven de De Lierse jeugd en de andere (brom)fietsers niet op te wachten, we hebben ervoor gezorgd dat zij gelijk al over de weg kunnen fietsen,” aldus wethouder Bram Meijer (verkeer).

 

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Infrastructuur en Verkeer

De grote bedrijvigheid in Westland en de groeiende bevolking vereisen een goed wegennet. Iedereen wil snel en veilig naar zijn bestemming reizen. Producten moeten snel vervoerd kunnen worden. Daarom willen wij: Discussie starten/visie ontwikkelen op realisering woningbouwplannen in relatie tot beschikbare ruimte en infrastructuur Vergroting capaciteit N213 (Nieuweweg) en N222 (Veilingroute) Veilige fietsverbinding tussen De […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]