Actueel

HomeActueelVerkiezingscampagne ‘Stem Westland, stem Karin!’ van start!

Verkiezingscampagne ‘Stem Westland, stem Karin!’ van start!

Met een druk op de knop startte Karin Zwinkels vrijdag haar verkiezingscampagne tijdens de nieuwjaarsreceptie van CDA Westland in De Rank in De Lier. Karin staat op plaats 30 van de landelijke CDA-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart: “Ik ben er klaar voor: Den Haag kan wel wat meer Westland gebruiken!”

De Monsterse Karin is tuindersdochter en werkt als leerkracht in het onderwijs. De laatste jaren heeft ze hard gewerkt in de Westlandse gemeenteraad. “Westland is een voorbeeldgemeente: De werkloosheid is laag, de economie trekt aan, er wordt weer volop gebouwd en goede zorg is prioriteit. Die mentaliteit en de ervaring die ik heb opgedaan, neem ik mee naar Den Haag.”

Karin zet zich met name in voor de zorg, werk, glastuinbouw en toekomstige generaties. Aan de hand van deze thema’s gaat zij de komende weken campagne voeren. “Het Westland valt op in het opvangen van de zorgtaken die zijn overgedragen van het rijk naar gemeenten. Den Haag kan van onze ervaringen leren”, zegt Karin. Verder is de afgelopen periode de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingevoerd. “De uitvoering van deze wet valt tegen. Werknemers kunnen niet langer dan twee jaar bij een bedrijf werken. Klassen in het basisonderwijs zitten soms zonder juf of meester, omdat leerkrachten maar zes keer mogen invallen. Ook hier wil ik mij voor gaan inzetten.”

De Lier – CDA campagne in De Rank. Karin Zwinkels aan het woord.

De thema’s passen bij een belagrijke drijfveer voor Karin: ‘een wereld die we door kunnen geven aan onze kinderen een kleinkinderen’. De toekomstige generaties zijn afhankelijk van voedselkwaliteit en een veilige en schone wereld. “De glastuinbouw, maar ook zeker het onderwijs zijn hier belangrijke factoren in”, aldus Karin.

Karin hoopt het Westland te gaan vertegenwoordigen in de landelijke politiek. De komende periode neemt Karin deel aan een aantal verkiezingsdebatten, onder andere over het onderwijs. Op 13 februari organiseren MKB Westland en VNO NCW een politiek event in De Kiem in ’s-Gravenzande, “Maar de komende maanden ga ik vooral het gesprek aan met u tijdens diverse activiteiten! Ik ga er volop tegenaan en heb er zin in!”

 

Comments

comments