Actueel

HomeActueelWestlands raadslid Karin Zwinkels (CDA) kandidaat voor de Tweede Kamer

Westlands raadslid Karin Zwinkels (CDA) kandidaat voor de Tweede Kamer

Het Westlandse gemeenteraadslid Karin Zwinkels staat op de CDA-kandidatenlijst voor de komende landelijke verkiezingen. Het partijbureau van het CDA heeft de concept verkiezingslijst vanmorgen bekend gemaakt, waarop te zien is dat de voormalig lijsttrekker van CDA Westland op plek 30 staat. Karin Zwinkels: “Ik ben ontzettend vereerd met deze plek op de lijst. Den Haag kan wel wat meer Westland gebruiken, daar ga ik voor!”

De Westlandse afdeling van het CDA ziet veel kansen voor Westland door deze kandidatuur. Voorzitter Jaco Eeltink: “Het zou niet verkeerd zijn als de tuinbouwsector extra aandacht krijgt in de landelijke politiek. Daarnaast is haar langdurige ervaring in het onderwijs en met de zorg zeer waardevol. Wij zijn bijzonder content dat Karin haar expertise beschikbaar stelt aan de landelijke politiek.” De selectieprocedure van het CDA heeft er toe geleid dat van de bijna 50 kandidaten, Karin Zwinkels op plek 30 is geplaatst. “Gezien het grote aanbod aan kandidaten weet je nooit helemaal zeker hoe de selectie uitpakt, maar het is verheugend dat de door ons erkende kwaliteiten van Karin ook landelijk zijn herkend”, aldus Eeltink.

De concept-lijst wordt verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Op het CDA-najaarscongres van 12 november in Veghel wordt de lijst definitief vastgesteld. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer vindt plaats op 15 maart 2017.

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid