Actueel

HomeActueelWethouder De Goeij onderzoekt mogelijkheden buurtfunctie De Populier Naaldwijk

Wethouder De Goeij onderzoekt mogelijkheden buurtfunctie De Populier Naaldwijk

Er komt mogelijk een buurtfunctie in De Populier in Naaldwijk. Dat blijkt uit antwoorden op vragen die zijn gesteld door de fractie van CDA Westland. De fractie van CDA Westland heeft vernomen dat het gebouw De Populier in Naaldwijk geruime tijd leeg staat.

Karin Zwinkels en Jenny Vermeer hebben wethouder De Goeij gevraagd of dit gebouw kan worden ingezet als ontmoetingscentrum c.q. buurtcentrum voor bewoners en vrijwilligers. Mensen kunnen op deze manier makkelijk binnen stappen voor advies en ontmoeting. Tevens is gevraagd of de dagbesteding van dementerende ouderen, die nu nog steeds gevestigd is in gebouw De Naaldhorst, kan worden gehuisvest in De Populier. Waar cliƫnten en personeel naar het zich laat aanzien nog geruime tijd gevestigd zijn in de gedateerde ruimtes in de kelder, kunnen ze dan gebruik maken van gezellige ruimtes met voldoende daglicht. Ook kunnen ze makkelijk een wandeling maken door de buurt, een praatje maken met bewoners of het winkelcentrum bezoeken.

Wethouder De Goeij heeft laten weten dat zij contact heeft opgenomen met Pieter van Foreest en Vitis Welzijn. Beide partijen zijn bereid om te verkennen of het vrijstaande pand aan Populier 19 geschikt is om een ontmoetingscentrum te huisvesten en/of samenwerking mogelijk is om op deze locatie een buurtfunctie te verbinden.

Comments

comments