Actueel

HomeActueelZet laaggeletterdheid meer prominent op de Westlandse agenda

Zet laaggeletterdheid meer prominent op de Westlandse agenda

Afgelopen week maakte CDA Westland nader kennis met de nieuwe directeur van Bibliotheek  Westland, mevrouw Renske van Kooij. In een prettig gesprek verduidelijkte Van Kooij de nieuwe  kerntaken van de bibliotheek, te weten het ontwikkelen van een passie voor lezen, het bevorderen  van educatie en zelfontwikkeling en het delen en creëren van kennis.

Vanzelfsprekend hoort daar een aanbod bij voor zeer jonge tot oudere Westlanders, bijvoorbeeld  leerprogramma’s via kinderdagverblijven tot cursussen voor senioren. Verder vertelde de nieuwe directeur dat ze graag samenwerking zoekt met andere partijen in het veld zoals Vitis, Vluchtelingenwerk, kinderdagverblijven, scholen, het ROC , de cultuurpartners maar ook met het bedrijfsleven.

Bij het gesprek was Stefan Leliveld van Stichting Lezen & Schrijven aanwezig. Hij legde uit dat het  Taalhuis in Westland met een afdeling in elk dorp nu echt in ontwikkeling is. CDA Westland zou graag  zien dat in samenwerking met deze stichting, laaggeletterdheid meer prominent op de Westlandse agenda komt.

Een eerste aanzet daartoe zou een Westlandse week van de laaggeletterdheid kunnen zijn, aansluitend bij de landelijke week die jaarlijks in september plaatsvindt.

Comments

comments