Actueel

HomeActueelZuid-Holland dichterbij Westland dan u denkt!

Zuid-Holland dichterbij Westland dan u denkt!

“Wat doet de provincie nu eigenlijk? staat Zuid-Holland niet veel te ver van de dorpen en steden af?” Lijsttrekker Adri Bom-Lemstra van het CDA Zuid Holland snapt deze vragen goed. De in Wateringen wonende politica heeft al veel verschillende lagen in de politiek mogen ervaren. Allereerst als raadslid in de gemeente Wateringen en de gemeente Westland en nu als hoogheemraad voor waterschap Delfland. Bom-Lemstra: “Er gebeurt op politiek en bestuurlijk gebied zoveel, soms kun je door de bomen het bos niet meer zien”.

Afgelopen weekend doken in heel het Westland enorme CDA-letters op. Deze letters vallen uiteraard goed op, maar volgens de lijsttrekker “laten we hiermee zien dat de provincie dichterbij is dan veel mensen denken”. Voor het Westland valt er bijvoorbeeld te denken aan het 3-in-1 project om de verkeersdoorstroming te verbeteren, het openbaar vervoer, de plaatsing van fietspaden, de controle op de waterschappen en natuur, maar ook zeker de economie. De lokale economie is dan ook een belangrijk thema in het verkiezingsprogramma van het CDA Zuid Holland. “Afgelopen weekend hebben we in het kader van internationale vrouwendag bloemen uitgedeeld van Michel Grootscholten Chrystanten en Villa Gerbara; fantastische bedrijven die belangrijk zijn voor de lokale economie.” De plaatsing van bedrijven, het ondersteunen van het MKB en familiebedrijven en het investeren in de detailhandel ziet Adri Bom-Lemstra dan ook als essentieel.

Vitale dorpskernen leven een grote bijdrage aan de leefbaarheid. Aan deze leefbaarheid draagt niet alleen de provincie bij, ook de waterschappen hebben hier een belangrijke taak in. Als bestuurder van waterschap Delfland weet Adri Bom-Lemstra hoe belangrijk dit is. “We leven met z’n allen onder de zeespiegel; stevige duinen en veilige dijken zijn van groot belang voor onze veiligheid.” Daarnaast is goede waterkwaliteit belangrijk voor onze tuinders en onze dagelijkse activiteiten. Het watersysteem heeft de afgelopen tijd een grote verbetering ondergaan, hier zaten veel kosten aan verbonden. “Het CDA Delfland zal de komende tijd de financiën goed bekijken, en waar nodig de lasten verlichten”. Een veilige, bereikbare omgeving met oog voor inwoners en ondernemers, “daar zullen wij de komende jaren aan werken!”

img_0018img_0019

Comments

comments