Actueel

HomeActueelZwarte Lijst Gezondheidszorg in Westland

Zwarte Lijst Gezondheidszorg in Westland

In diverse media lezen wij vandaag dat Careyn nog steeds vermeld staat op de zwarte lijst van de Inspectie voor de Gezondsheidszorg. De fractie van CDA Westland vindt dit zeer teleurstellend. We willen weten hoe de huizen van Careyn die binnen Gemeente Westland zijn gevestigd, alsmede de thuiszorg, worden beoordeeld door de inspectie.

Careyn heeft net als andere aanbieders een grote verantwoordelijkheid betreft de zorg voor onze ouderen. Zowel voor de mensen die gebruik maken van de diensten van Careyn en hun naasten als voor het personeel dat daar werkzaam is, moet duidelijk zijn wat er aan de hand is. Ook moet duidelijk worden welke zaken er verbeterd moeten worden en hoe dat zo snel mogelijk kan worden gerealiseerd. Wij zijn ons er van bewust dat de gemeente geen bevoegdheden heeft maar wel een belangrijke, zo niet de belangrijkste gesprekspartner is van Careyn.

Verder wil onze fractie graag weten of het bovenstaande gevolgen heeft voor het traject dat Gemeente Westland faciliteert om met belanghebbenden te spreken over een goede bestemming van gebouw De Ark in Wateringen. Dit huis is een belangrijke (ontmoetings-)plek voor ouderen en vrijwilligers in Wateringen en onze fractie vindt het belangrijk dat het aangekondigde traject niet wordt vertraagd.

CDA Westland stelt daarom de volgende vragen aan het college:

1. Kan het college in samenspraak met Careyn zo snel mogelijk duidelijkheid verstrekken over details inzake de negatieve beoordeling?

2. Kan het college garanderen dat gesprekken over een goede bestemming van gebouw De Ark in Wateringen volgens planning doorgang vinden?

Comments

comments


Contactpersonen

Fractievoorzitter

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]