Actueel

HomeActueelBedrijfsbezoeken in Naaldwijk bevestigen parkeerproblematiek

Bedrijfsbezoeken in Naaldwijk bevestigen parkeerproblematiek

Regelmatig bezoeken onze raadsleden bedrijven e/o dorpskernen in Westland. Zo weten we wat er speelt in de praktijk en horen we van ondernemers waar zij tegen aan lopen en hoe hun ervaring is met de gemeente. Vrijdag 1 februari bezochten we Unique Store en Agro Merchants in Naaldwijk. Twee hele verschillende bedrijven maar na ons bezoek bleek dat zij toch een vergelijkbaar probleem hebben.  
Op vrijdag 1 februari heeft de fractie van CDA Westland een werkbezoek gebracht aan de kern Naaldwijk. Dit kernbezoek startte bij Unique Store, deze winkel is nu ongeveer anderhalf jaar gevestigd aan de ’s-Gravenzandseweg. De eigenaresse, Romy, verkoopt betaalbare kleding en tweedehands tassen van onder andere merken als Louis Vuitton, Chanel en Gucci. Unique Store is net aan de rand van het centrum gevestigd omdat de huur in het centrum erg hoog ligt en dit pand al hun woonhuis was. Een probleem waar Romy tegenaan loopt is de mogelijkheid tot parkeren. Veel mensen komen gericht naar haar winkel, maar als er in de buurt weinig tot geen parkeerplekken zijn, besluiten veel mensen door te rijden.

Het tweede bezoek was aan Agro Merchants, het voormalige CoolCompany. We hebben een rondleiding gehad van Hans en Marien. Zij hebben ons de inpak-, ompak- en rijpafdelingen laten zien binnen de organisatie. Verse ananassen, mango’s en avocado’s, het rook heerlijk zoet! Eén van de problemen waar Agro Merchants mee te maken heeft, betreft ook parkeren, maar dan voor chauffeurs. Binnen Westland zijn er weinig mogelijkheden tot het parkeren van de truck. Zeker met de naderende Brexit, worden hier problemen verwacht. Ook maken zij zich zorgen over de huisvesting van arbeidsmigranten. Het is mooi om te zien dat deze problemen afgelopen week allemaal voorbij zijn gekomen in de commissievergaderingen. We gaan voortvarend aan de slag om deze onderwerpen ook onder de aandacht te houden.

Comments

comments