Actueel

HomeActueelBezoek CDA congres

Bezoek CDA congres

Op 9 november is een aantal raadsleden en leden van CDA Westland afgereisd naar Utrecht voor het Landelijk CDA Congres. Het congres met de naam Appèl XL vond plaats in De Fabrique.

Bij binnenkomst ontvingen we een plattegrond met timetable. Zo kon de Algemene Ledenvergadering worden bijgewoond en kon een potje voetbal gespeeld worden waar beide goals stonden voor het innemen van ‘voor’ of ‘tegen’ een stelling. Hier werd vervolgens over gediscussieerd. Later was er pubquiz van het CDJA waar onze bestuursvoorzitter van CDA Westland samen met de jongeren aan deelnam. Aan het einde was er een meet & greet met ministers en Tweede Kamerleden en vonden er diverse debatten plaats ten behoeve van de partijkoers richting 2030.

In de algemene zaal werden in de middag ook belangrijke speeches gehouden door onder andere partijvoorzitter Rutger Ploum. De nieuwe campagne en slogan van CDA werd gepresenteerd, waarbij het uitgangspunt een maatschappij is waarbij iedereen mee kan doen. Niet wij en zij, maar zij aan zij. Vandaar ook de naam Appèl XL van het CDA congres, waarbij iedereen wordt opgeroepen bij te dragen aan een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. Ook de positieve dingen benadrukken, in een tijd waarin het alleen maar kommer en kwel lijkt te zijn als je sociale media in de gaten houdt, blijft uitgangspunt bij het CDA.

Minister Ferd Grapperhaus vertelde iets over ondermijning en ging in gesprek met een boswachter die toonde wat hij de afgelopen week had aangetroffen bij zijn dagelijkse werkzaamheden. We moeten niet wegkijken en denken dat ondermijning bij ons in de buurt niet plaatsvindt, was de oproep.

Ook werd officieel afscheid genomen van Sybrand Buma als fractievoorzitter, die het stokje over gaf aan Pieter Heerma. Tijdens de borrel is een aantal van ons in gesprek gegaan met Tweede Kamerleden en Ministers. Het was een mooie dag waar we energie van kregen om verder te werken aan het mooier maken van een inclusief Nederland waar iedereen mee kan doen.

Janice de Jong

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid