Actueel

HomeActueelBoven het maaiveld uit

Boven het maaiveld uit

Je kop boven het maaiveld uitsteken, dat is iets wat in Nederland eigenlijk niet wordt gewaardeerd. Onze nuchtere volksaard leert ons van “doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg.” Mensen die toch het lef hebben om op te staan, worden uitgelachen of voor gek versleten, eigenlijk geen fijne keuze. Toch zeg ik u, we hebben deze mensen héél hard nodig.

Mensen die naast hun normale leven zich extra inzetten om het leven van anderen beter te maken. Zij zijn niet alleen lid van een (sport)vereniging, maar zij zorgen ook dat de vereniging organisatorisch draait. Door hun inzet kan er elk weekend gesport worden, kunnen er feesten en evenementen worden georganiseerd, waar het hele dorp van meegenieten kan.

Deze groep mensen zorgen voor de kers op de taart van ons leven. Het zijn de keien en het cement in onze samenleving. Veel mensen realiseren zich echter niet dat deze keien een keer stoppen om eens wat rustiger aan te gaan doen. Als zij dan niet worden opgevolgd, stopt opeens iets moois en waardevols in ons mooie Westland. Voorbeelden zijn te noemen zoals de Bloemententoonstelling in de Oude Kerk, maar ook de Oranjevereniging ’s-Gravenzande dreigt hetzelfde lot te ondergaan. Jaarlijks werden en worden er prachtige feesten georganiseerd in ons dorp waar duizenden mensen van genieten! Ik weet zeker dat u niet wilt dat deze feesten stoppen.

Ik roep u dan ook op, om niet schouderophalend dit bericht te lezen, maar uw kop boven het maaiveld te steken! Mouwen opstropen om ons dorp mooi en gezellig te houden, we rekenen op u. Als we dit samen doen zijn de taken niet te zwaar. Genieten na afloop van een feest dat mede door uw inzet een succes is geworden, uit ervaring weet ik dat dit heerlijk voelt.

Een dorp waar het niet alleen mooi wonen is maar waar ook genoeg te beleven is, een prachtige uitdaging voor ons allen!

Pieter Immerzeel

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Kern

Speerpunten ‘s-Gravenzande

Voor ‘s-Gravenzande. Voor elkaar: Een goede ontsluiting van nieuwbouwwijken, een veilige oversteek bij de Julianaweg Betaalbare woningen op het bedrijventerrein Kreeklaan – Zanddijk Een nieuwe school in wijk Dijckerwaal bij voorkeur nabij sportvelden Centrum aantrekkelijker maken met plantenbakken en hanging baskets Multifunctioneel centrum Maesemunde breder inzetten en dus beter gebruiken Lelijke plekken in centrum samen […]