Actueel

HomeActueelBusje komt zo!

Busje komt zo!

Fijn dat men bij de busmaatschappij en de Metropoolregio ingezien hebben dat het een beetje van de gekke zou zijn als we lijn 32 alleen maar over de provinciale weg zouden laten rijden. –POLIERTIEK eind maart 2021.

Alhoewel, mocht het ooit toch gaan gebeuren, we heel blij zijn met de oplossing van onze plaatsgenoot. Überhaupt geen bushaltes, want daar zijn we Lierenaars/Westlanderts niet van. We zijn een soort stoere cowboys, hebben geen bus nodig. Dan halen we de paardentram toch weer van stal. Dat is misschien wel stoer. Ook wel te begrijpen dat hij dit zo noemt, want als er één iemand fanatiek van sportief  lopen houdt is hij het wel.

We weten dat het OV in een steeds voller wordende streek nodig is en dat het juist heel erg dom zou zijn om dit te schrappen. Zoals we ook niet moeten zeggen tegen onze jonge mensen. Ga maar ergens anders heen, want het is vol hier. Nee we zullen er niet onderuit komen om te bouwen voor onze inwoners. Je kunt niet zeggen “sorry, we zijn vol”. Blijf maar net als in de jaren 50 maar bij je ouders inwonen. Je zult moeten vertrekken want een Westlander wil een voor- en achtertuintje en zeker niet de hoogte in. Hoe mooi zou het zijn als we voor de min of meer oudere generatie mooie woonoplossingen creëren in de dorpen en op zo’n manier dat men plek maakt voor hen die een tuintje op de begane grond willen?  Ooit was het Prins Claus  plein een kruispunt met verkeerslichten. Toen het een heel beetje drukker werd zijn we maar 4 hoog gaan rijden. Zoiets streven we niet na, maar bij de Snelbinder hebben we al iets geprobeerd. En kijk even naar het grote bord bij De Jong Verpakking.  Hoe het bedrijf er uit gaat zien. Vrachtwagens gaan OP het dak laden. Wat creatief. Trouwens die hele hoek rondom Westerlee is een pareltje aan het worden. AXIA, VB, nu De Jong en de volgende plannen staan op stapel.

Knetter moderne gebouwen en dan op de achtergrond de eeuwenoude Vlietwoning. Voor een ras Westlander is dat genieten. Zelfs als hij in de bus zit.

Prachtig binnenkomen in het Westland. Het mag, een hartenkreet van ons, wel een beetje groener en wat meer bloemetjes.

Goede Paasdagen toegewenst en spreek ons nog maar even aan als je ons ziet in het dorp.

Anja van der Eijk- Groeneveld en Cor van der Mark,

Raadsleden voor het CDA

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Infrastructuur en Verkeer

De grote bedrijvigheid in Westland en de groeiende bevolking vereisen een goed wegennet. Iedereen wil snel en veilig naar zijn bestemming reizen. Producten moeten snel vervoerd kunnen worden. Daarom willen wij: Discussie starten/visie ontwikkelen op realisering woningbouwplannen in relatie tot beschikbare ruimte en infrastructuur Vergroting capaciteit N213 (Nieuweweg) en N222 (Veilingroute) Veilige fietsverbinding tussen De […]

Kern

Speerpunten De Lier

Voor De Lier. Voor Elkaar: Visie ontwikkelen op positie De Triangel, bij voorkeur combineren met langdurige zorg Vergroenen Oranjeplein Versterking beleving De Lee (wandelroute) Herontwikkeling Bedrijventerrein Lierweg stimuleren Dorpscentrum aantrekkelijk maken door plantenbakken, hanging baskets. Historie tot leven brengen in borden op historische plekken Herbezien verkeersplan voor dorp, nadat Oostelijke Randweg gereed is Modernisering aula […]