Actueel

HomeActueelContradictio in terminis

Contradictio in terminis

Deze column wordt zeker geen wetenschappelijke verhandeling, zoals de titel doet vermoeden. Dit artikel gaat over een ironische tegenstelling. Het volgende is aan de hand, in vrij korte tijd zijn in het Westland meerdere fastfood vestigingen geopend. Op zichzelf is dit geen schokkend nieuws, echter wel als men bedenkt dat dit gebeurt in een gebied waar men de meest gezonde, lekkere en milieuvriendelijke groenten en fruit kweekt.

Hierdoor is onze streek welvarend en levert dit voor velen werk en inkomen op, daar zijn we met elkaar ook ongelooflijk trots op. Dan is het toch wel opmerkelijk nieuws dat er in ons Westland veel vraag naar fastfood is!

Ook voor toeristen en zakenlui moet het een vreemde gewaarwording zijn om eerst langs meerdere fastfood restaurants te rijden voordat er een bezoek aan Koppert Cress of Tomato World gebracht kan worden. Ik gun iedereen een Big Mac of Whopper, maar weet wel dat fastfood restaurants zorgen dat we ongezond eten door veel verzadigde vetten; veel afval produceren door de vele (onnodige) verpakkingen en fastfood o.a debet is aan de veroorzaking van obesitas onder de mensen, maar vooral onder onze kinderen.

Een zorgelijke ontwikkeling omdat vooral juist nu in Corona tijd mensen zouden moeten werken aan meer weerstand. Weerstand opbouwen door gezond te leven, meer te bewegen en vooral gezond te eten. Iedereen mag zijn eigen keuzes maken in het leven en een maandelijks bezoek aan Mac Donalds is echt geen probleem. Maar laat u niet te veel verleiden door gemak, kies voor de producten van onze eigen kwekers. Laten we trots zijn op het Westland met haar gezonde groenten en fruit!!

Pieter Immerzeel,

Raadslid CDA Westland

Comments

comments


Contactpersonen

Raadslid

Gerelateerd standpunt

Zorg en Sociaal Beleid

Zorgen voor elkaar staat hoog in het vaandel van Westlanders. Niet iedereen kan dat op eigen kracht. De landelijke wetgeving leidt soms tot lastige situaties voor ouderen. Gelukkig hebben we dit in Westland zo goed mogelijk geregeld. Maar blijvende aandacht voor zorg is nodig. Daarom willen wij: Actief beleid tegen eenzaamheid, laaggeletterdheid, armoede, psychische problematiek […]

Jongeren en Gezinnen

Jongeren moeten zich thuis voelen in Westland. Zij moeten gezond en veilig kunnen opgroeien. Juist daarom is soms extra steun nodig in gezinnen. Daarom willen wij: Ontmoedigingsbeleid alcohol door inzet op bewustwording over overmatig gebruik bij ouders én jongeren. “Drink niet alleen met maten, maar ook met mate!” Drugspreventie aanscherpen Stevige inzet op jeugdzorg, preventie, […]